Opus Bilprovning startar mobil besiktning i glesbygd

Av på 26 maj, 2021

Opus Bilprovning kommer att starta mobila enheter för besiktning i glesbygden. Senast under nästa år planeras verksamheten vara igång.

– Vi är glada över att erbjuda kunder som bor i glesbygd samma möjlighet till besiktning som de som bor i tätort. Senast 2022 kommer vi att kunna erbjuda glesbygdsbesiktning via mobila enheter, berättar Per Rosén, VD på Opus Bilprovning.

Opus Bilprovning, som är en av Sveriges ledande aktörer med 95 stationer över hela landet – från Kiruna i norr till Malmö i söder – utökar nu sin service genom att starta mobila enheter.

Istället för att kunder ska behöva åka många mil för att besikta sitt fordon kommer nu Opus Bilprovning, via mobila besiktningsstationer, åka runt till olika orter i glesbygden, och erbjuda besiktningstjänster.

Beslutet är ett resultat av den glesbygdsutredning som Transportstyrelsen gjort som visar att det finns ett behov, samt AB Svensk Bilprovnings besked tidigare i år om nedläggning av sin mobila verksamhet i glesbygd.

Förutom de orter där AB Svensk Bilprovning haft sina mobila enheter: Arjeplog, Funäsdalen, Gäddede, Karesuando, Särna, Tärnaby och Överkalix, tittar nu Opus Bilprovning på vilka fler kommuner i mycket gles landsbygd som har behov av mobil besiktning.

– Vi genomför nu ett omfattande analysarbete var behov av mobil besiktning i Sverige finns, från norr till söder, säger VD Per Rosén.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Opus Bilprovning

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in