Örebro Black Knights tippas vinna Superserien 2013.

Av på 29 maj, 2013

Under morgondagens årliga presskonferens, med representanter från massmedia, de olika lagen i Superserien, Svenska Amerikanska fotbollsförbundet och det VM- bolag som arrangerar årets Superseriefinal tippades Örebro Black Knights efter sina hårda satsningar som vinnare av Superserien 2013.

Oavsett vilka lag som gör upp om SM-guldet lördagen den 7 september, blir finalen historisk: Den spelas nämligen på Tele2 Arena, mot tidigare Studenternas i Uppsala.

– Det känns fantastiskt att få kliva in på Tele2 Arena med vår SM-final. Det var inget fel på Studenternas men det är ett bevis på att sportens popularitet växt när vi får möjlighet att spela på en av Sveriges absolut häftigaste arenor, säger Martin Söderberg, Superserieansvarig i SAFF, Svenska Amerikansk Fotbollförbundet, samt även representant för SAFE, Svenska Amerikansk Fotboll Elit.

VM- bolaget anordnas inte bara de två SM- finalerna nästkommande år på Tele2 Arena, utan även det VM som kommer spelas där år 2015.Sten Nordin (M), kommunstyrelsens ordförande i Stockholms Stad, tillika finansborgarrådet, ingår i det Advisory Board som SAFF bildat inför VM 2015. Han ser många möjligheter med VM i amerikansk fotboll i Stockholm.

– Amerikansk fotboll är som många vet, oerhört stort i Nordamerika och detta är ett gyllene tillfälle att marknadsföra Sverige och framförallt Stockholm i USA. Dels till näringsliv och fans, men även till den akademiska världen där idrott i allmänhet och amerikansk fotboll i synnerhet är av stor betydelse.

På tal om akademiska världen: Uppsala får arrangera historiens första Student-VM i amerikansk fotboll, 1 maj-11 maj nästa år. Åtta damlag och åtta herrlag deltar, vilket innebär cirka 700 spelare på besök.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in