Örebro får en ny grundskola

Av på 6 maj, 2021
Foto: Madeleine Brissman

Hösten 2022 startar Vittra en ny skola i centrala Örebro. Vittra Örebro kommer att ligga på Karlsgatan 30 och ta emot elever i årskurs sex till nio.

– Vittra erbjuder en spännande möjlighet för lärare som vill vara med och bygga upp en ny skola från grunden, säger Torbjörn Jansson, skolchef för Vittra som startar i centrala Örebro i augusti 2022.

– Örebro är en expansiv stad där det finns ett stort behov av skolplatser. Därför är vi glada att kunna starta Vittra Örebro, en samhällsengagerad grundskola där eleverna skapar sig den bästa grunden inför gymnasiet, säger Torbjörn Jansson, skolchef för Vittra i Örebro. 

Den första Vittraskolan startade 1993 och sedan dess har skolornas gemensamma arbetssätt kontinuerligt utvecklats av erfarna pedagoger och skolledare. Totalt finns det 23 Vittraskolor i Sverige idag.

Samhällsengagemang, redaktionsarbete och retorik

Genom Vittras så kallade kvartersmål undersöker och engagerar sig eleverna i lokala och globala samhällsfrågor. De tränar på att förmedla aktuella händelser inom ramen för Vittras redaktion. De får också kontinuerligt öva sig på att argumentera och uttrycka sin ståndpunkt genom undervisning i retorik.   

– På Vittra ger vi våra elever de bästa förutsättningarna att skaffa sig teoretiska kunskaper, samtidigt som de lär sig att uttrycka sig och göra skillnad. När de går ut årskurs nio är de väl rustade för vidare studier på gymnasiet, säger Torbjörn Jansson.

Nya arbetstillfällen för lärare i Örebro

Skolans lokaler på Karlsgatan 30 ska under hösten renoveras och anpassas efter skolans behov. Rekrytering av skolpersonal är också en del av förberedelserna. 

– Vittra erbjuder en spännande möjlighet för lärare som vill vara med och bygga upp en ny skola från grunden. Som pedagog hos oss blir du en del av ett nätverk av skolor med ett tydligt och gemensamt arbetssätt. Det ger möjlighet att påverka både skolans och din egen utveckling, säger Torbjörn Jansson. 

Vittra är en del av AcadeMedia som driver flera grund- och gymnasieskolor i Örebro, däribland Pops Academy Karl Johan, Rytmus, Drottning Blanka och LBS Kreativa Gymnasiet. Kompetensutveckling, talangprogram och karriärmöjligheter är några av fördelarna för medarbetare inom en större skolkoncern som AcadeMedia.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: AcadeMedia

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in