Örebro får sitt första Holy Greens

Av på 3 februari, 2021
Holy Greens specialiserar sig på premiumsallader.
Foto från Holy Greens facebooksida

Från och med den 18 februari blir det enklare för alla Örebroare att välja god och hälsosam mat. Då slår nämligen Holy Greens – salladskedjan som specialiserat sig på premiumsallader – upp dörrarna till sin nya restaurang på Drottninggatan. Trots pandemin väljer man att etablera sig i en helt ny stad.

”Det går inte att bromsa i en uppförsbacke”, säger grundaren David Egonsson.

Premiär i Örebro

Snart får Örebro sitt första Holy Greens. Den 18 februari öppnar dörrarna till de nya lokalerna på Drottninggatan.

En stad och plats som är helt rätt för Holy Greens, enligt grundaren David Egonsson:

– Örebro är en stad med en bubblande stadskärna och ett levande uteliv. En hälsomedveten befolkning med mycket gym men få alternativ när det kommer till sallad. Därför känns det lite extra spännande för oss att komma hit och sprida vår gröna kärlek.

Ett hälsosammare och mer hållbart Sverige

Holy Greens mål är att göra det enklare för människor att äta god och hälsosam mat som dessutom är bra för klimatet. På menyn står 12 olika sallader baserade på råvaror som i mesta möjliga mån är ekologiska och närodlade. Allting serveras dagsfärskt och salladerna görs direkt vid beställning.

Jobbar med svenska råvaror

En uttalad målsättning är att i så stor utsträckning som möjligt använda svenska råvaror i säsong. Bland ingredienserna finns klassiker som rödbeta, potatis och broccoli men även mer ovanliga inslag som gulärta och en svenskodlad quinoa.

Expanderar trots pandemin – ”Det går inte att bromsa i en uppförsbacke”

Örebrorestaurangen blir den sjuttonde enheten i Sverige för Holy Greens, som i skrivande stund finns i flera städer runtom i Sverige.

– Det går inte att bromsa i en uppförsbacke! Även om pandemin givetvis slagit hårt mot oss har vi lyckats ställa om vårt fokus mot mer digitala köp och hygienisk hantering vilket har räddat oss. Vi vill inte pausa vår resa mot ett mer hälsosamt och hållbart Sverige.

Lokalt | Örebro
Örebronyheter

Källa Holy Greens

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in