Örebro fick Karlskoga på fall och inkasserade tre viktiga poäng.

Av på 6 mars, 2013

Inför matchen:
Playoff dramat fortsätter, efter den tunga strafförlusten mot Djurgården måste Örebro ikväll besegra ärkerivalen BIK Karlskoga för att ha en chans att gå vidare till kvalserien.

Matchen spelas i Nobelhallen i Karlskoga och det är en fördel för hemmalaget BIK. Nackdelen för dem är att de också måste vinna och möter ärkerivalen Örebro. Må detta bli en jämn kamp.

Period 1:
Inledningen på matchen kunde ha varit lite roligare. Men visst, lagen känner på varandra och ingen vill gå bort sig. Örebro har lite bättre tryck och får även utdelning när Henrik Löwdahl gör mål vid 04.25, den första halvan till hör Örebro. Hemmalaget BIK vaknar dock till liv och skapar flera bra chanser och för matchen i den andra halvan. Tillslut får de utdelning när Daniel Zaar gör 1-1 vid 18.44. Det blir också periodresultatet.

Period 2:
Den andra perioden brukar vanligt visst vara Örebros sämsta. Fast vid 04.45 gör Thomas Mitell 1-2 i powerplay och bortalaget får en bra start på perioden. Det här är något de utnyttjar och man spelar en perfekt försvarshockey. BIK har svårt att komma till skott och skapar knappt några bra chanser. Mot slutet av perioden lyfter sig hemmalaget men när man väl får iväg ett par skott står Sandberg i vägen. Perioden slutar 1-2 till Örebro.

Period 3:
Den sista perioden börjar med att BIK för ett powerplay efter 15 sek. Men man lyckas inte få någon utdelning och när Örebro är fulltaligt gör Johan Wiklander 1-3 efter en snygg soloprestation. Hemmalaget slarvade i egen zon. BIK försöker dock komma tillbaka in i matchen men när Kalle Olsson gör 1-4 vid 10.20 är matchen punkterad. Den återstående halvan av matchen får vi se ett överlägset örebroförsvar som stänger ner ett slutkört BIK. En rättvis seger till grabbarna i rött och vitt.

BIK Karlskoga – Örebro 1-4 (1-1,0-1,0-2)
BIK Karlskoga: Daniel Zaar
Örebro: Henrik Löwdahl, Thomas Mitell, Johan Wiklander, Kalle Olsson
Skott: 31-19
Publik: 2565

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Johan Wiklander, Örebro
Han har varit skadedrabbad och inte riktigt kommit upp i samma standard som vanligt. Ikväll bjöd han publiken på ett snyggt solomål, något hans självförtroende behöver i playoffet.

svampsvamp
Henrik Löwdahl, Örebro
Slitvargen fick äntligen göra mål och det betyder mycket för honom. Kapten Löwdahl är viktigt för Örebro och han visar vägen för sitt lag.

svamp
Tim Sandberg, Örebro
Ikväll var det Örebros försvar som briljerade med när väll BIK kom igen stod Sandberg i vägen. En stabil insatts men några bra räddningar är hans bedömning idag.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in