Örebro förlorade derbyt mot ärkerivalen Karlskoga.

Av på 2 mars, 2013

Inför matchen:
Dags för derby, ärkerivalen BIK Karlskoga kommer på besök som även har chansen att vid vinst kvalificerar sig till kvalserien. Om inte Västerås vinner sin match vill säga
.

För Örebro handlar det om att skaffa sig bra förutsättningar inför playoffserien. Det som höjer den här matchen är att den faktiskt har betydelse för slutresultatet. Vilket betyder att den förmodligen inte kommer bli avslagen.

Period 1:
Bortalaget BIK gör mål direkt i matchens inledning, 33 sek tog det för Fredrik Höggren att hitta luckan bakom Tim Sandberg i örebromålet. En tråkig start för hemmalaget som visar upp mycket med känslor i en fartfylld match där båda lagen skapar chanser i varandras zoner. Örebro är riktigt när vi ett par tillfällen att få in pucken. Men BIK försvara sig bra och håller ut i den första perioden. Den slutar 0-1 till gästerna med Örebro ledde skotten med 10 mot 7.

Period 2:
Andra perioden tillhör BIK, de ligger ständigt på i Örebros zon och skapar chans på chans. Framför allt i powerplay radar de upp bra lägen, pucken tar i stolpen eller så ligger den fri farmför Sandberg. Örebro är dock inte helt utspelade, även de skapar några bra chanser men BIK är snabbare och ser hela tiden farliga ut i anfallszon. Perioden slutar mållös och bortalaget vinner skotten med hela 22 mot 7.

Period 3:
Örebro börjar den sista perioden bäst. De för spelet och skapar tryck mot målet, dock känns det som hemmalaget inte riktigt har turen med sig. Samtidigt är Joel Gistedt i BIK en riktigt bra målvakt som visade prov på talang. Även Tim Sandberg gör en bra match. Den tredje perioden blir jämn och BIK får chansen i powerplay i slutet av matchen, men de slarvar bort chansen och ger Örebro möjligheten att spela med en man mer. Bortalaget håller dock undan och vinner med 0-1. Det blev ingen derbyvinst för Örebro.

Örebro – BIK Karlskoga 0-1 (0-1,0-0,0-0)
Örebro:
BIK Karlskoga: Fredrik Höggren
Skott: 22-35
Publik: 5152

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Tim Sandberg,  Örebro
Nej, han höll inte nollan i kväll, han vann inte matchen. Men Sandberg räddade 34 skott och det räcker för att bli matchens profil..

svampsvamp
Joel Gistedt,
 BIK Karlskoga
Undra om Örebro hade gjort mål om Gistedt inte hade stått i mål. Ingen kommer väll veta det, men han gjorde iaf en bra match.

svamp
Marcus Wienstock, Örebro
Det blev inga mål ikväll för Marcus, men han kämpade och slet igenom hela matchen. Ibland handlar det bara om marginaler. Ikväll hade han inte dem med sig.

no images were found

 Martin_AvedalMartin Avedal, Sporten
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in