Örebro förlorade “måste matchen” mot Oskarshamn.

Av på 20 februari, 2013

Inför matchen:
Som vanligt är alla matcher som är kvar av säsongen viktiga, speciellt för de lag som ligger runt de olika kvalsträcken. Kvällens match mellan Oskarhamn och Örebro är en sådan match.

Båda lagen måste vinna för att haka på racet för kvalserien och playoff. Det här är en så kallad ”6 poängs match”. Det är också två lag som har vunnit sina senaste matcher, Örebro tog tre vikta på mot Mora hemma medan Oskarshamn besegrade Leksand bort på straffar. Så det här kommer bli en jämn match.

Period 1:
Det är hemmalaget Oskarshamn som inleder matchen piggast. De skapar de bästa chanserna och för spelet. Men farten saknas, matchen står och väger lite precis som om lagen känner på varandra och vill inte göra några misstag. Båda lagen har chansen att göra mål i powerplay men målvakterna Tim Sandberg (Örebro) och Stefan Ridderwall (Oskarshamn) släpper inte in några mål i den första perioden. Oskarshamn vinner skotten med 7 mot 4.

Period 2:
Den andra perioden börjar med ett mer intensivt tempo och det är återigen hemmalaget som för matchen. De sätter tryck på Örebro och får tillslut utdelning då Victor Backman gör 1-0 till Oskarshamn. Ledningsmålet tänder hemmalaget som spelar bra ishockey för stunden. Örebro har svårt att hitta sitt spel och ser riktigt, riktigt bleka ut. Perioden avslutas också med att Oskarshamn får powerplay. 1-0 till hemmalaget som även leder skotten med 14 mot 10.

Period 3:
Inte lika temporik inledningen på sista perioden som den andra. Det är dock Oskarshamn som för spelet men de kan även spela sin hockey då de är i ledningen. Hemmalaget skapar många bra chanser ner de kontrar på Örebros anfallsförsök. Man ser att bortalaget försöker komma tillbaka in i matchen, men Oskarshamn försvara sig bra. Örebro misslyckas med att göra mål i powerplay och Oskarshamn kan hålla ifrån och ta tre viktiga poäng. Örebro få försöka slå Djurgården hemma på fredag.

Oskarshamn – Örebro 1-0 (0-0,1-0,0-0)
Oskarshamn: Victor Backman
Örebro:
Skott: 19-16
Publik: 2400

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Victor Backman, Oskarshamn
Han gjorde det matchvinnande målet ikväll. Men Victor var inblandad i mycket, han jobbade hårt och fick utdelning för det.

svampsvamp
Tim Sandberg,  Örebro
Precis som mot Mora var Tim stabil och snabb, han rädda flera bra skott. Den här gången fick han dock inte hålla nollan.

svamp
Juha Uotila,  Oskarshamn
Den finske backen stod för ett stabil försvarsarbete i den här matchen. Han satte in några viktiga och tunga tacklingar i mitten av matchen.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in