Örebro förstörde festen för Västerås.

Av på 28 februari, 2013

Inför matchen:
Efter bortamatchen i Leksand ska Örebro göra ett besök i Västerås. Det är alltså dags för ett ”derby”. Det är också mycket som står på spel för hemmalaget. De firar 100 år som förening och har vid vinst chansen att säkra en kvalplats.

För Örebro handlar det om att få det bästa utgångsläget i playoff avgörandet. Man tog tre viktiga poäng mot Leksand och tanken är det samma mot Västerås. Med tanke på den form närkingarna har kommer det här bli en bra match.

Period 1:
Båda lagen är lite försiktiga i inledningen av matchen, det händer inte så mycket utan lagen känner på varandra. Men när Kalle Olsson gör mål hittar Örebro dock en öppning. De tar över spelet och VIK skapar inte alls några bra lägen och hittar inte sitt spel. Men när hemmalaget klara av ett boxplay vaknar de till liv. Och när VIK får ett powerplay sitter pucken i mål. Målskytt blev Christoffer Björklund. Hemmalaget höjer tempot och Örebro drar på sig en ny utvisning mot slutet av perioden. Men inget mål då och det slutar 1-1.

Period 2:
Det är hemmalaget VIK som öppnar den andra perioden bäst, de ser piggare och hungrigare ut. Örebro får försvara sig väldigt mycket då VIK ständigt kommer in i deras försvarszon. Den andra perioden blir dock händelse fattig, fast VIK långa stunder för spelet. Det luktar ledningsmål för hemmalaget. Mot den andra halva av perioden lyckas Örebro ta tillbala öite av spelet men den andra perioden blir mållös och det står fortfarande 1-1. En jämn match kan man konstatera.

Period 3:
Sista perioden känns ganska lam, det är inte samma tempo i matchen som i den andra perioden. Lagen spelar återigen försiktigt och vill inte göra bort sig. Det blir lite för mycket fram-och-tillbaka spel, inte direkt den mest underhållande matchen. Örebro etablerar spel i anfallszon och VIK går bort sig. Conny Strömberg för att jätteläge och sätter pucken i mål. Örebro tar ledningen, lite oväntat kanske. Man trodde att målet skulle öppna upp lite, men det blir samma försiktiga spel. VIK får ett powerplay på slutet men utnyttjar inte chansen. Örebro vinner rättvist med 1-2.

Västerås – Örebro 1-4 (1-1,0-0,0-1)
Västerås: Christoffer Björklund
Örebro: Kalle Olsson, Conny Strömberg
Skott: 28-24
Publik: 4306

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Marcus Wienstock, Örebro
Örebros hetaste spelar gjorde inget mål ikväll. Men två målgivande passningar kom från hans klubba.

svampsvamp
Conny Strömberg,
 Örebro
I förra matchen styrde han spelet, ikväll fick han avgöra. Conny visar återigen att hans offensiv är viktig.

svamp
Christoffer Björklund, Västerås
Ett mål ikväll, samtidigt var Christoffer inblandad i en hel del, framför allt i andra perioden. Klart VIKs farligaste spelare.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in