Örebro fortfarande i topp när kommunernas webbplatser rankas

Av på 23 oktober, 2013

Kommunens webbplats, orebro.se, behåller topplaceringen även i årets ranking av kommunala webbplatser som Sveriges kommuner och landsting nyligen genomfört.

Delad tredjeplats
Örebro kommuns webbplats rankas som tredje bäst i landet när Sveriges kommuner och landsting (SKL) granskar informationen på kommunala webbplatser.

Undersökningen går ut på att se hur kommunerna svarar på drygt 250 medborgarfrågor inom tolv olika områden och svaren får inte ta längre tid än två minuter att hitta. Andelen besvarade frågor mättes i procent. Örebro kommun fick totalt 92 procent vilket ger en delad tredjeplats tillsammans med bland annat Eskilstuna, Lidingö och Sandviken. Bäst i årets undersökning är Uddevalla kommun med 95 procent. Den genomsnittliga svarsfrekvensen är enligt undersökningen ca 80 procent.

− Vi vet att medborgarnas krav på våra digitala tjänster ökar. Örebro ligger fortfarande kvar i täten med höga resultat, mycket tack vare ett ständigt pågående arbete med att göra det enklare och lättare att hitta det man söker på webbplatsen. Vi satsar nu på att skapa fler e-tjänster så att medborgarna kan ansöka direkt på webben, säger Margareta Wall, kommunikationsdirektör i Örebro kommun.

För Örebro kommun är årets placering ett litet steg bakåt jämfört med förra årets undersökning då vi placerade oss på en delad andraplats. Resultatet 92 procent är dock en ökning från förra årets 90 procent.

Enklare att jämföra service med ny funktion
Det kommer att bli enklare för medborgarna att jämföra service och tjänster från både kommunen och privata utförare i den nya jämförelsetjänsten som lanseras i början av nästa år.

– Det här är en mycket efterfrågad tjänst som vi är glada att kunna erbjuda medborgarna, säger Erik Lundell, webbstrateg på kommunens kommunikationsavdelning.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in