Örebro gick upp i topp efter seger mot Leksand.

Av på 2 april, 2013

Örebro är på väg att vinna hela kvalserien efter att ha slagit Leksand i Sudden Death ikväll. Serien är redan avgjord men vem som slutar etta är inte klart än. Men när Stefan Gråhns satte 1-2 ca 4 min i sudden tog Örebro två viktiga poäng.

Segern innebar också att Leksand förlorade båda mötena mot Örebro i årets kvalserie. De rödvita från Närke är även obesegrade då de inte förlorat en match i hela serien. Det här kan mycket väll bli en rekordserie för våra hjältar från Örebro.

Period 1:
Hemmalaget Leksand börjar bäst och ser pigga ut. De tar även ledningen ca 3 min i matchen då Pelle Prestberg hittar en lucka bakom Johannes Jönsson i Örebromålet. Leksand skapar flera bra chanser och är riktigt nära att göra 2-0 men Filip Forsbergs skott går inte in. Örebro får ett powerplay och lyckas dra ner på Leksands fart, men mot slutet av perioden trappar de upp och sätter press. Men det står bara 1-0 efter den första perioden.

Period 2:
Leksand börjar återigen bäst i periodöppningen men på grund av utvisningar lyckas Örebro hålla ner hemmalagets press. Det är även nu man önskar sig ett par mål från Örebro, men deras powerplay är fortfarande ineffektivt. Men med ca 5 min kvar av perioden hittar Conny Strömberg en öppning till Johan Wiklander som snyggt sätter 1-1 i krysset. Örebro har fått kontakt och den andra perioden slutar oavgjort.

Period 3:
I den tredje perioden är det Örebro som börjar bäst. Men de rödvita har svårt att skapa några bra målchanser. De håller sig till planen men skärpan saknas i avsluten. Detta medföra att Leksand hittar tillbaka in i matchen. Mot slutet av perioden radar hemmalaget upp målchans efter målchans. Johannes Jönsson gör dock ett riktigt bra jobb i kassen och perioden slutar 1-1 och den här matchen går till övertid.

Sudden Death:
Leksand fortsätter att pressa, de skapar många bra chanser och det är ett under att de inte gör mål på de skott de skjuter. Örebro tuggar sig tillbaka och skapar ett par bra chanser. Men ca en min kvar av sudden drar Stefan Gråhns till med en dragning. Han får ett bra läge och klipper till. Då sitter 1-2 och Örebro vinner seriefinalen mot Leksand.

Leksand – Örebro 1-2 (1-0,0-1,0-0,0-1)
Leksand: Pelle Prestberg
Örebro: Johan Wiklander, Stefan Gråhns
Skott: 26-32
Publik: 7258

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Stefan Gråhns, Örebro
Slitvarge Gråhns blev matchvinnare i lördags då han satte den avgörande straffen. Ikväll passade han på att avgöra i sudden då han sköt upp Örebro i serietopp.

svampsvamp
Johannes Jönsson, Örebro
Målvakten Jönsson gjorde en imponerande match i målet, Leksand borde ha vunnit med tanke på alla chanser de hade. Men Jönsson stod i vägen och släppte bara in ett mål.

svamp
Filip Forsberg, Leksand
Många experter har pratar om hans lysande talang och ikväll fick vi se smakprov på vad Filip kan göra. Inga mål dock, men som sagt, killen har talang och det fick vi se.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in