Örebro gnuggade till sig tre poäng i Behrn Arena

By on 17 december, 2019

Dags igen för Örebro Hockey att komma tillbaka på spåret, i kvällens match, omgång 25 gästade Leksand Behrn Arena. Det var ett Örebro som ville hitta tillbaka till det spel som de visade upp för fyra omgångar, visst blev det vinst borta mot Oskarshamn i sista omgången innan uppehållet men det var ingen sprudlande insats från ÖHK.

Det var ett taggat Örebro som startade matchen med energi och intensitet, även Leksand bjöd upp till match där tempot var högt. Det var heta känslor utan att det gick över gränsen, visst var det handtag, famntag, klapp klapp men ingen kyss med ett svängigt spel fram och tillbaka som publiken bjöds på. Snabbast av alla i den första perioden var Örebros Jordan Boucher som snappade upp en puck som hoppade över en Leksandsklubba i mittzon, Jordan sprintade fram slog stopp, Leksands försvarare försvann till höger och Boucher kunde stänka in matchens första mål. Hemmalaget fortsatte i ett bra tempo och kunde utöka ledningen med ytterligare ett mål, en bra insats men Leksand saknade absolut inte chanser.

Andra perioden startade i princip på samma sätt som den andra slutade, Örebro drog på sig en utvisning (den tredje i matchen) i den femte minuten och Leksand kunde reducera. Det var en period som i den 14 minuten brakade loss ordentligt och Jordan Boucher drog på sig matchstraff, under Leksands power play kom det deras andra mål och kvitteringen i matchen. Två utvisningar för Örebro som inte riktigt var i fas i den andra perioden, innebar två mål för Leksand som var ikapp.

Den tredje perioden präglades av en kamp där spelet böljade fram och tillbaka, matchen tände till en aning när Aaron Irving gav Örebro ledningen i den elfte minuten. Leksand började jaga, tog ut målvakten redan i den 18 minuten där Örebro kunde utöka ytterligare i öppet mål fram till 4-2.

Sett till 60 minuter gjorde Örebro inte någon riktigt bra insats, visst är det en styrka att vinna och få med sig tre poäng även i så kallade ”gnuggarmatcher” där det är mer pannben än finlir och speed som gäller. Man kan säga att hemmalagets spel såg lika vasst, eller dåligt beroende hur man vill se på det hela som det gjorde innan matchuppehållet och det var inte positivt. Här hade Örebro en chans att komma tillbaka efter att ha hittat tillbaka till sitt grymt bra spel som har uppvisats, vad de har gjort under uppehållit vet man inte men som det såg ut idag så verkade det som om det inte var vad som behövdes. Nu fick ÖHK med sig tre riktigt viktiga poäng, men det kunde lika gärna ha varit Leksand som hade kunnat vunnit.

I den 26 omgången väntar Brynäs i Gävle, ett Brynäs som blev totalt överkörda borta mot Djurgården i kvällens omgång. Man får hoppas att Brynäs inte kommer till spel mot Örebro övertaggade med revanschlust när Örebro kommer på besök, för med den kvalitet, intensitet och speed som laget visar upp just nu kommer det inte att bli bra och gå åt Örebros håll.

Torsdag 19 December 2019 Örebro tar sig an Brynäs i Gävle.

Första perioden tionde minuten mål Örebro, Jordan Boucher gjorde 1-0. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg tripping. Power play Leksand, ingen utdelning. 17 minuten mål Örebro, Aaron Irving 2-0 under avvaktande utvisning med en spelare mer på isen.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 18 – Leksands IF 15

Andra perioden andra minuten utvisning Örebro, två minuter Mathias Bromé boarding. Power play Leksand, ingen utdelning. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Weinstock holding. Power play Leksand, åttonde minuten mål, Spencer Abbot reducerade till 1-2. 14 minuten utvisning Jordan Boucher, 5 + GM crosschecking, två minuter Glenn Gustafsson Örebro roughing, två minuter Mattias Ritola Leksand roughing samt två minuter Patrik Zackrisson Leksand roughing. Med nio sekunder kvar av föregående utvisning, ny utvisning i den 16 minuten Leksand, två minuter Lucas Nordsäter hooking. Mål Leksand i numerärt överläge i den 19 minuten, kvitterat Martin Karlsson 2-2.

Andra perioden slutade 2-0 till Leksand
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 5 – Leksands IF 12

Tredje perioden elfte minuten mål Örebro, Aaron Irving 3-2. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Sakari Salminen hög klubb. Power play Leksand, ingen utdelning. 18 minuten Leksand timeout. Leksands målvakt Axel Brage ut, en man mer för gästerna. 20 minuten mål Örebro, Mathias Brome 4-2 i tom målbur.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro