By on 27 mars, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK förlorade den femte drabbningen i kvartsfinalserien i hemmaborgen, en match man tappade efter Bromés insats där Timrå lyfte sig ordentligt. Men det har sett bättre ut på bortaplan, i kvällens match i NHC Arena i Timrå kom inte Örebro upp i nivå från start, nu blir det en avgörande match sju i Behrn Arena på onsdag.

Att det var en het match med spår från holmgången i lördags märktes redan under uppvärmningen där publiken i NHC Arena buade ut ”Diving” Bromé ordentligt, slutspelskaraktär deluxe med andra ord.

Som väntat var det hemmalaget som kom ut och tryckte på ordentligt mot ett lugnt och tryggt (såg det ut som) Örebro, ett tryck som sinade ut över tid och Örebro kom tillbaka spelmässigt. I den elfte minuten kom Timrås ledning, kvitteringen kom genom Filip Berglund med 13 spelade minuter. Örebro fick till ett eget spel och kunde över tid skapa en hel del skarpa chanser, i slutet av första perioden surrade man på duktigt runt Timrås kasse.

Örebro kom ut i den andra perioden utan det fina tempo och spel som man avslutade inledningsperioden med, istället såg det ut som om de hade glömt allt vad det handlade om. Kvartsfinalmatch sex och bortaplan, det såg håglöst ut där det inte hände speciellt mycket framåt. Istället gick mellanakten till Timrå som mer eller mindre totaldominerade, skottstatistiken 15-8 till hemmalaget säger en hel del. Något som egentligen inte speglade spelet var resultat när 40 minuter var avklarade 2-2, och man undrad hur gick det här till? Jo, först tog Timrå ledningen i den åttonde minuten, sen kom Örebro tillbaka genom ytterligare ett sånt där mål där man fick tänka till. Pucken gick som en lobb över Timrås målvakts högra axel, för att sådär snöpligt droppa ner i mål.

I den avslutande perioden kom inte Timrå ut och tog tag i matchen som hade gjort i de två första perioderna, istället var det Örebro som satte fart på spelet utan att egentligen komma till några farliga lägen. Man drog på sig två utvisningar på raken där den andra blev förödande då Timrå återtog ledningen, den här gången tog hemmalaget inte riktigt chansen att ta tillbaka spelet, istället var det Örebro som fortsatt kunde föra spelet. I den 19 minuten tog Örebro ut målvakten för att öka trycket och få till ett kvitteringsmål, men nu ville det sig inte då Timrå utökade till 4-2 i öppet mål. Med två sekunder kunde Örebros Kristian Näkyvä reducera, men då var det försent.

Nej det här var ingen bra match sett med Örebroögon, man visade upp ett närmast lojt, nästan passivt spel där men inte var med alls. Här var det Timrå som visade upp den där slutspelviljan man måste ha om man vill vinna, Örebros tränare Niklas Eriksson sa innan match att på bortaplan kände man sig bra mycket lugnare och tryggare för då kände man inte den där pressen. Det kanske är det man måste, känna den där pressen. Att förstå vad matcherna gäller, man kan inte åka runt i två perioder och tro att man enkelt kan höja sig i siste delen för att vinna. Jag kan inte tycka att någon spelare i kvällens match ska få godkänt, även om det bara skiljde ett mål när matchen var klar så såg det inte ut som om man var på plats mentalt. Mannen som var i rampljuset då ”Diving” Bromé, han som ska vara grymt bra och som ska kunna vara med och vinna matcher. Nja, han har under den här kvartsfinalserien inte gjort något av vikt, hans nya roll ser ut att vara ”Osynliga mannen”. Nu ska det tilläggas att just det epitetet inte bara gäller ”Diving” Bromé, det var bra många spelare ikväll som var med som statister.

Nu kommer en match sju i Örebro Behrn Arena på onsdag, en helt avgörande tillställning om man vill spela semifinal. Men då måste man från start visa upp en helt annan attityd än vad man gjorde ikväll, man kan inte ta rygg på ”Osynliga mannen”, gör man det vinner man inga matcher och då får man åka på semester.