Örebro HK vann efter dramatisk avslutning i den andra kvartsfinalen hemma mot Luleå Hockey

By on 2 april, 2022

Kvartsfinal 2 i Svenska Hockeyligans slutspel för Örebro Hockey där man idag tog sig an Luleå Hockey, i kvartsfinal 1 var det nästan kattens lek med råttan för Luleå något som Örebro inte skulle upprepa på hemmaplan. Hockeyfeber och fullsatt i Behrn Arena, en ljudvolym som andades anspänning, framför den publiken kunde Örebro i den femte perioden vinna för att matchserien till 1-1 i matcher.

Det var ett påslaget Örebro som kom ut i den första perioden och var riktigt tända, en aning övertända till och med då man drog på sig en utvisning redan efter 56 sekunder. På grund av för många spelare på isen, en ganska lång stund också. Nu klarade man av den galant för att därefter visa upp ett helt annat spel jämfört med sist uppe i Luleå, nu visade man upp speed, intensitet och framför allt vilja. Örebro låg nära sina motståndare, man gav och tog med samma inställning där man inte visade någon nåd. Trots det spelförändringen blev det inte några riktigt vassa chanser, man fick till ett visst antal chanser utan riktig udd och den första delen slutade oavgjort.

Tempot i den andra perioden gick ner sig ordentligt, något som visade sig genom noll utvisningar, med ett hafsigt spel. Mitt uppe röra i den 35 minuten fick Luleås Pontus Andreasson ett jätteläge framför Örebros mål, helt ren kunde han ge gästerna ledningen, en ledning som höll sig mittenperioden ut.

I den tredje perioden hade bägge lagen släppt handbromsen och det var öppna spjäll igen, för Örebro fanns det bara ett läge om man inte ville hamna i ett 2-0 underläge i matchserien och det var full fart framåt. Genom det kunde hemmalaget i den 45 minuten kvittera genom ett delikat mål signerat Daniel Audette, som svepte förbi höger sida om Luleås mål för att läckert droppa pucken bakåt till Robert Leino som hade rent mål. Där kunde han slå in pucken i ren kasse efter en målvaktsförflyttning av Luleås målvakt som var och köpte korv. Tredje perioden slutade oavgjort, matchen till en fjärde period.

Fjärde perioden kan inte göra någon supporter till Örebro glad, laget kom ut och spelade snällt sagt krampaktigt. Det var Luleå som låg på konstant, förutom när gästerna hade en man utvisad. Bortsett från de två minutrarna var det Luleå mot Örebros målvakt Jhonas Enroth, det var han och ingen annan som höll kvar Örebro matchen i den perioden där han agerade levande vägg, Jhonas tog matchen till en femte period.

Den femte perioden hann inte går mer än 49 sekunder så hade Örebros Emil Larsson fått in pucken i mål efter en riktigt målvaktstavla från Luleås målvakt Joel Lassinantti, inget annat kan sägas då Emil bara kastade in pucken längs förlängd mållinje och pucken tog på insidan av Joels benskydd för att gå in i mål. Nu är en vinst en vinst oavsett hur det ser ut.

Sett till hela matchen var det Örebro som låg efter Luleå trots att man hade höjt spelkvalitén något enormt, men det är det som är skillnaden mellan mellanlag och topplag att just topplagen kan hänga med när det andra laget sprätter till. I den här matchen var det egentligen en match mellan Örebros målvakt Jhonas Enroth och Luleå i de två förlängingsperioderna, där Örebros spelare mer eller mindre agerade statister. Nu krävs det att just utespelarna kommer upp någonstans till Jhonas Enroths nivå, jag har sagt det förr och jag säger det igen.

Jag tror inte att Jhonas själv kan bära fram Örebro till en vinst i den här kvartsfinalserien och han behöver garanterat mer hjälp från sina utespelare, nu vänder man tillbaka till Luleå och där så krävs det en hel del för Örebro att ta hem den matchen. Men kan man ta med sig spelet från första och tredje perioden, att få till det spelet över 60 minuter tillsammans med just Jhonas Enroths spel kan det bli vinst i ordinarie tid. För under de två perioderna såg det riktigt bra ut, man låg tätt inpå gästerna, man hade ett snabbt rappt spel. Tyvärr inga direkta farliga avslut, men det gäller att man gör mål när man väl får chansen och det gjorde Örebro som vann orättvist. Om man kan säga så, som sagt var, en vinst är en vinst och nu är det utjämnat.

Nu väntar kvartsfinal 3 som spelas måndag 4 april 2022 uppe i Luleå.