Örebro HK förlorade knappt mot HV71

By on 20 augusti, 2020

Örebro HK tog under Torsdagen den 20 Augusti emot HV71 i Behrn Arena för den fjärd träningsmatchen inför SHL 2020/2021.

Örebro som kom från en vinst mot Leksand i tisdags hade till kvällens match fått in NHL lånet Mathias Bromé som förstärkning. HV71 hade en vinst mot Frölunds och en förlust mot Växjö under helgen som gick så det såg ut att kunna bli en spännande match.

Det var Örebro som var det bättre laget i den första perioden men HV71 bjöd på ett betydligt bättre motstånd än vad Leksand gjorde senast, framför allt försvarade sig HV71 bra så det blev aldrig några riktiga farligheter trots att bortalaget drog på sig ganska många utvisningar. HV71 visade upp ett bra boxplay och perioden slutade 0-0.

I den andra halvleken varvade HV71 upp och i den sjätte minuten kunde Lias Andersson sätta 1-0 för HV71. Efter åtta minuter blev det straff till Örebro då Bromé kom fri och hakades, han tog själv straffen och kvitterade 1-1. Efter målet lyfte sig Örebro och ökade pressen mot HV71 kassen, men HV71 höll emot och perioden slutade 1-1. En period som var betydligt livligare än den första och där HV71 hade ett vist övertag.

Den tredje perioden blev jämn och båda lagen spelade bra men i den 18 minuten kunde HV71 sätta 2-1 i numerärt överläge genom Simon Önerud. Örebro satsade sedan allt för kvittering men lyckades inte göra något mer mål. Perioden slutade 1-0 till HV71 som där med vann matchen med 2-1.

En bra match från båda lagen tycker jag och det var roligt att se att Örebro verkar ha två bra målvakter, sen hoppas jag att man kommer vara bättre på de snabba avsluten när säsongen väl startar, för jag tycker att det sköts på tok för lite från Örebros sida under matchen. Annars tycket jag att matchen hade en del typiska träningsmatch sekvenser där man försöker få ihop de olika spelsystemen vilket gör att det går på tok för långsamt, men det är jag säker på att laget löst när det är dags.

På onsdag den 26 Augusti är det dags igen, då åker Örebro HK till Gävle för att möta Brynäs.

Matchen slutade Örebro Hockey 1 – 2 HV71.