Örebro HK tog revansch i andra semifinalen

Av på 23 april, 2021
Arkivbild

Under fredagskvällen tog sig Örebro HK åter an Växjö Lakers i den andra semifinalen av SHL 2020/2021

Örebro förlorade gårdagens match mot Växjö i den femte perioden där man avslutade matchen riktigt bra så man hoppades att de skulle ta med sig energin och spelet från detta, ett avbräck för Örebro var att lagkapten . Växjö dominerade gårdagens match under långa perioder men borde inte ha svårt att tända om. Den stora frågan var hur lagen klarat av den långa matchen från gårdagen för det skulle troligtvis vara nyckeln till dagens match.

Det var en betydligt bättre start på första perioden för Örebro än i går och man gav inte Växjö den tid i anfallszon som man gjorde igår. Matchen var ganska jämn utan några vassare chanser och det märktes att det var en lång match igår. Mot slutet av perioden fick Växjö ett matchstraff och en femminutersutvisning där Örebro fick lite mer fäste i offensiv zon men man lyckades inte göra mål, dock blev Robin Kovacs utvisad. Perioden slutade 0-0.

Andra perioden började med två minuter spel fyra mot fyra och under det spelet fick Örebro till några bra chanser men efter att lagen blev fulltaliga så återtog Växjö spelet. Det kändes som om att lagen var trötta och det gick ganska sakta men i slutet av perioden kickade lagen igång och Örebro kunde få några längre anfall där man skapade ett par farliga chanser. Perioden slutade 0-0.

Örebro började den tredje perioden bra och kunde i den tredje minuten ta ledningen genom Linus Öberg 1-0. Efter målet kom Växjö tillbaks och det blev mer kamp i matchen där spelet var ganska jämnt och de chanser Växjö fick såg Enroth till att rädda. Mot slutet forcerade Växjö och tog ut målvakten, då kunde man pressa Örebro ordentligt men bortalagets försvarsspel höll och Örebro kunde ta hem matchen med 1-0.

Det märktes att båda lagen var ganska trötta i den här matchen men Örebro lyckades lyfta sig från gårdagens match vilket jag tycker är starkt och även idag spelade Jhonas Enroth mycket bra och var rent krasst idag skillnaden mellan vinst och förlust. Nu gäller det att ladda batterierna och tända om inför nästa match hemma nu på söndag den 25 April.


Matchfakta:

Första perioden 18 minuten utvisning Växjö, fem + 20 minuter Ilari Melart Tackling mot huvudet. Powerplay Örebro, inget resultat. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Växjö Lakers 3 – Örebro HK 9

Andra perioden matchen startade med två minuter spel fyra mot fyra, 

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Växjö Lakers 13 – Örebro HK 7

Tredje perioden tredje minuten mål Örebro, Linus Öberg satte 1-0 för Örebro. 

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Växjö Lakers 9 – Örebro HK 8

Matchen slutade Växjö Lakers 0 – Örebro HK 1
Skottstatistik matchen Växjö Lakers 25 – Örebro HK 24

Karl-Johan Sandberg, Sport | Hockey
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in