Örebro HK är inte långt från slutspelsplats efter seger mot Brynäs

By on 23 februari, 2019

Örebro HK tog emot Brynäs IF i den 44 omgången i Svenska Hockeyligan, ett Brynäs som innan match låg bara nio poäng före hemmalaget.

Det var ett stabilt Örebro som öppnade matchen bra och lät inte Brynäs komma fram till många chanser, även under boxplay såg det bra ut (Örebro är tredje sämst i SHL i den spelformen) där hemmalaget styrde ut Brynäs spelare mot sargerna. Helhetsmässigt var första perioden en tajt tillställning där bägge lagen inte släppte till några ytor, men det var Örebro som var ett par nummer större och vann perioden med 2-1.

Örebro mer eller mindre ägde den andra perioden där Brynäs enbart kom upp till 1-2 bra chanser där puckmotarenorth bara behövde stå upp, hemmalaget visade upp en effektiv defensiv där de fortsatt trycker ut gästerna på kanterna och där är det svårt att göra mål. Örebro fick inleda perioden med en fyra minuter lång utvisning, men även där visade man upp ett lugn och stabilt spel. Med sju minuter kvar av perioden fick Örebro till ett grymt bra spel där de spelade ut Brynäs, tyvärr utan att få till något farligt, perioden slutade 0-0.

Hemmalaget fortsatte att mala på i den sista perioden och gav inte Brynäs speciellt mycket, även när Kristian Näkyvä i Örebro drog på sig en utvisning kändes det farligt på något sätt. Jere Sallinen var den som satte spiken i kistan när han gjorde 3-1 i öppet mål.

Örebro gjorde 60 riktigt bra minuter, spelade tufft och disciplinerat när de malde ner Brynäs. För det var det som Örebro gjorde, det var inte något snabbt tempo med hög intensitet som publiken bjöds på. Men vad spelar det för roll när Örebro vinner matcher och kommer närmare sig slutspel, Brynäs tappade tre mot just Örebro och Linköping tappade tre mot Djurgården vilket gör att Örebro i dagsläget är fem poäng bakom Linköping och sex poäng bakom Brynäs.

Fortsätter Örebro på den inslagna vägen och fortsatt visar upp det spel de har gjort under de fyra senaste matcherna kommer det att bli fortsatt spel i SHL säsongen 2019/2020 samt slutspel denna säsong, om bara Jhonas Enroth slutar släppa returer rakt ut i banan och suger in pucken istället kommer den sista pusselbiten på plats för då blir Örebro riktigt svårslagna.

I den 45 omgången Tisdag 26 Februari 2019 möter Örebro HV71 borta, de jagade lagen Linköping tar sig an Timrå på bortaplan och Brynäs möter Mora på bortaplan.

Fakta:

Första perioden sjunde minuten utvisning Brynäs, två minuter Johan Alcén hög klubba. Powerplay Örebro mål i den åttonde minuten, Rodrido Abols gjorde 1-0. Elfte minuten mål Örebro, Kristian Näkyvä gjorde 2-0. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström tripping. Powerplay Brynäs, ingen utdelning. 16 minuten mål Brynäs, Ludvig Nilsson reducerade till 1-2.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 10 – Brynäs IF 11

Andra perioden första minuten utvisning Örebro, två + två minuter Kalle Olsson hög klubba. Powerplay Brynäs, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 10 – Brynäs IF 3

Tredje perioden tredje minuten utvisning Brynäs, två minuter Marcus Ersson holding. Powerplay Örebro, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä hooking. Powerplay Brynäs, ingen utdelning. 20 minuten mål Örebro, Jere Sallinen 3-1 i öppet mål.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro