Örebro HK avväpnade när Skellefteå kvitterade matchserien

By on 7 april, 2023
Foto: Karl-Johan Sandberg

Långfredag säkerligen en fredag som har känts otroligt lång om man är hockeysupporter, efter att ha förlorat match tre i semifinalserien är man tillbaka i hemmaborgen. Sen kvällsmatch och ett bra tryck från läktaren borgade för en skön atmosfär, kanske för skönt när Örebro inte var sådär vassa och jobbiga som man måste vara då Skellefteå passade på att utjämna matchserien

Örebro såg ut att vara tagna av situationen, största viktigaste matchen i klubbens historia. En fjärde match i semifinalserien av SHL, visst hade man upplevt ett spel i semifinal tidigare men då utan ett fullsatt Behrn Arena. Det var Skellefteå som kom ut och visade att man ville vinna det här och Örebro fick backa av och försvara sig. Efter tid så kom man tillbaka för att komma upp några vassa kontringar, annars så speglades den första perioden av långa spelsekvenser med böljande spel. Det hände inget speciellt under större tiden, perioden avslutades med ett gruff där en spelare från varje lag visades ut, perioden slutade oavgjort.

Tempot och intensiteten från de första 20 var som bortblåst, bägge lagen började i spel fyra mot fyra ganska avvaktande. Örebro var en aning mer puckförande, men det var Skellefteå som över tid tog över och styrde tillställningen. Segt, slarvigt och lojt. Sen kom powerbreak med lite vila, och så blev det fart på matchen. Tyvärr var det gästerna som hade det mer organiserade spelet där pucken hittade till rätt destination, Örebro däremot spelade slarvigt, på för små ytor och framförallt ineffektivt. I den 15 minuten spräcktes nollan när Skellefteå kom upp i en kontring, där pucken hittade fram till rätt adress mitt i slottet och en styrning där pucken gick in bakom Jhonas Enroth. När man gick till den andra pausvilan var det Skellefteå som var i ledning, målmässigt som spelmässigt.

Örebro fortsatte med sitt slarviga spel där man mer eller mindre lallade sig igenom den sista perioden, det gjorde att Skellefteå lätt kunde avväpna Örebro oavsett vad man än försökte sig på. Det kom ett ryck i under de två sista minutrarna där målvakten Jhonas Enroth hade lämnat målet och Örebro fick in en extra spelare på isen. Skellefteå tog matchen dit man ville och med det så vann man den fjärde matchen i semifinalserien.

Nej den här så kallade största matchen i klubbens historia kunde ha spelats som en sådan, nu vek Örebro ner sig ordentligt. Ska man se till helheten så var den första perioden den bästa, även om man inte kom upp i den nivå man måste ligga på. Det var slarvigt, lågt tempo, ingen intensitet, ingen skärpa, inget fysiskt spel, ja det mesta såg ganska mediokert ut. I den sista perioden kom man absolut ingenstans, precis som i den tredje matchen i semifinalen så trampade man luft. Nu är semifinalserien utjämnad och med så vänder den tillbaka till Skellefteå, i och med förlusten är Örebro matchfördel bortblåst och det är likaläge. Det gäller nu är att Örebro måste hitta tillbaka till det man hade med sig under de två första matcherna. Tränare Niklas Eriksson tyckte att det var tajt och jämnt, man kan undra om han har glasögonen för syns skull.

Den femte matchen i semifinalserien i SHLs slutspel spelas i Skellefteå, söndag 9 april blir det åka av igen för Örebro och förhoppningsvis vill man ta spelet, 14.30 är tiden på Påskdagen.


Matchfakta Örebro HK – Skellefteå AIK

Första perioden

  • 18.35 Utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols, Roughing.
  • 18.35 Utvisning Skellefteå, två minuter Pär Lindholm, Roughing.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Örebro HK 6 – Skellefteå AIK 14

Andra perioden

  • 23.54 Utvisning Örebro, två minuter Philip Holm, Interference.
  • 34.42 Mål Skellefteå, 0-1 Elias Salomonsson.

Andra perioden slutade 1-0 till Skellefteå
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 4 – Skellefteå AIK 7

Tredje perioden

  • 51.02 Utvisning Skellefteå, två minuter Pär Lindholm, Interference on the goalkeeper.

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 7 – Skellefteå AIK 9

Matchen slutade Örebro HK 0 – Skellefteå AIK 1
Skottstatistik matchen Örebro HK 17 – Skellefteå AIK 30

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login