Örebro HK bäst i botten upp på säker mark igen

By on 2 februari, 2019

Svenska Hockeyligans två sämsta lag drabbade samman i Behrn Arena, Örebro HK mötte Timrå på hemmais och i hemmalaget var Kristian Näkyvä tillbaka.

Det var tre grymt tunga poäng som stod på spel i dagens match, Timrå stod upp starkt sist hemma mot Djurgården och Örebro föll stentung borta mot Färjestad. Vinst för Örebro mot Timrå och förlust för Mora borta mot Färjestad så var Örebro på säker mark igen.

Det var Timrå som började bäst och hade faktiskt mest puck i Örebros zon, men i den femte ur ingenting egentligen så kom först målet, för Örebro. Med mål kommer också energin, Örebro började ta tag i spelet och ett par minuter senare hade de utökat ledningen. Timrå gnuggade på och kom in mer och mer i spelet, skapade organiserat spel i Örebros zon och var det farligaste laget i sista delen av perioden. Örebro höll undan och kunde gå till periodvila med 2-0.

Mittperioden bjöd på jämnt spel där även resultatet speglade tillställningen, Örebro körde på med högt tempo, kontringar och jaga puck. Timrå när de fick chansen fick fortsatt till ett mer organiserat spel i motståndarzon, perioden slutade oavgjort.

Det doftade Allsvenskan i den tredje perioden, tempofattigt, slarvigt och ofokuserat spel genomsyrade de sista 20 minutrarna. Örebro drog på sig en utvisning med två minuter kvar och gav Timrå ett powerplay, mål blev det såklart men det var bara tre sekunder kvar och Örebro kunde ta hem tre sköna poäng.

Sett till tre perioders spel var det inte någon speciellt bra insats av Örebro som har visat upp bra mycket bättre spel mot betydligt bättre motstånd, det var slarvigt, tempofattigt och ofokuserat. Hade man spelat sitt vanliga spel när det står motståndare från den övre halvan av tabellen hade Örebro blåst Timrå av banan, istället visade de upp ett spel som eventuellt hade passat i Allsvenskan. Hur som helst var det här en grymt viktig seger, speciellt som Mora förlorade borta mot Färjestad och tack vare det halkade de ner under strecket och Örebro studsade upp på säker mark igen med två poäng tillgodo till Mora.

Nästa match har Örebro Tisdag 12 Februari 2019 borta mot Rögle.

Första perioden femte minuten mål Örebro, Patrik Virta gjorde 1-0. Sjunde minuten mål Örebro, Anton Hedman gjorde 2-0. Timrå tog timeout i samma minut.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9 – Timrå IK 8

Andra perioden åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Arnesson tripping. Powerplay Timrå mål i den nionde minuten, Henrik Törnqvist reducerade till 1-2. Elfte minuten mål Örebro, Nick Ebert 3-1. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki interference. Powerplay Timrå, ingen utdelning. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Shane Harper hög klubba. Powerplay Timrå, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 8 – Timrå IK 9

Tredje perioden 17 minuten Timrå tom kasse, spel sex mot fem. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen tripping. Powerplay Timrå mål med tre sekunder kvar, Patrik Blomberg kvitterade till 2-3.

Tredje perioden slutade 1-0 till Timrå