Örebro HK bröt segersviten

By on 8 oktober, 2022
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK är inne i en fin vinstperiod just nu, senast tog man ner jumbolaget HV71 ganska enkelt.  I eftermiddagsmatchen kunde man förlänga den fina sviten borta mot ytterligare ett jumbolag Timrå IK, en svit som bröts borta mot Timrå.

Örebro kom ut i den första perioden utan samma intensitet och inställning som senast hemma mot HV71, däremot visade man upp ett stabilt kontrollerande spel. Man tog tag i spelet utan att på något sätt dominera och Timrå hängde med, i den nionde minuten drog hemmalaget på sig en utvisning samt ytterligare en 13 sekunder senare. Örebro fick spela fem mot tre i 1.47 minuter utan att göra mål, den förra matchen vann man på tre gjorda mål i spel med en man mer på isen. Nu kunde Örebro ta ledningen i den 14 minuten, en 1-0 ledning som höll i sig tiden ut.

Den andra perioden blev till en enda lång sömnig tillställning, det hände inte direkt mycket från något håll där serielunk fick ett ansikte. I den tionde minuten kunde Linus Öberg sätta Örebros andra mål, Linus har nu gjort mål i tre raka matcher. När mittperioden var slut stod det 0-2 på resultattavlan, ledning Örebro.

Om man tyckte att det var segt spel från Örebro sida i mittperioden så fick man tänka om i den tredje, för där såg det ut som om man var på väg hem med sikte på soffa eller kudde. Timrå däremot var kvar och redo för spel, reducering till 1-2 kom i den tredje minuten och kvitteringen till 2-2 kom i den sjätte minuten och så var det spel igen. Efter de två baklängesmålen för gästerna hade Timrå fått den energi behövdes och nu var det de som hade tagit över, Örebro däremot var kvar i sin bubbla där man inte verkade förstå att det helt plötsligt var skarpt läge. Matchen slutade 2-2 och det togs till förlängning.

Nu blev det en tröttsam tillställning i förlängningen där Örebro inte såg ut att vara en i närheten av att vinna för att ta hem extrapoängen, det såg om möjligt ännu tröttare ut. Timrå var inte heller speciellt bra under de sista fem minutrarna och det togs till straffar.

Det krävdes fem straffomgångar innan Timrå hade fått in den avgörande pucken bakom Jhonas Enroth, hemmalaget vann matchen och fick med sig extrapoängen.

Nej Örebro kom ut i den här matchen och det såg riktigt riktigt trött ut från start, desto längre matchen led desto tröttare såg det ut. Hur som helst så hade man efter två spelade perioder med sig en 2-0 ledning, något som skulle kunna ha räckt tiden ut då man hade lyckats styrt bort Timrå. Ett Timrå som hade sett ut som lillebror trots Örebros mindre bra insats, men i den avgörande perioden kom Timrå ut som ett nytt lag och visade att man ville vinna. Nu smittades den inställningen inte av sig på gästerna som fortsatte in i dimman och halkade efter ordentligt, för man kan inte säga något annat när man tappade alla viktiga delar på banan där man lät Timrå ta över. Nu kunde hemmalaget tyvärr vinna det hela, visst var det efter straffar. Men Örebro ska inte under några förhållanden förlora en sån här match, Örebro låg på en andra plats innan match och Timrå näst sist, bara det ska säga en hel del.

Å andra sidan var vinsten hemma mot HV71 en helt 100% insats där spel fem mot fem inte var godkänd, en spelform som inte var helt ok i den här matchen heller där man inte visade några som helst större kvalitéer. Nej Örebro har en hel del att fundera på när det kommer till spel i SHL om man vill vara med i toppen, att man befinner sig där just nu är mer eller mindre en tillfällighet. I nästa omgång möter man Brynäs, ett lag som även de håller till i botten på tabellen och även de ett lag som man måste ta poäng emot.

I den nionde omgången av Svenska Hockeyligan möter Örebro Hockey Brynäs IF torsdag 13 september i Behrn Arena.