Örebro HK fick med sig en poäng mot Växjö

By on 31 januari, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK tog en stabil seger senaste borta mot Leksands IF, tungt, lugnt och stabilt spel  låg till grund. I kvällens match tog man sig an Växjö Lakers på bortaplan, en match där Örebro föll i förlängningen.

Inledningsperioden bjöd på blandad kompott från Örebro sida, stundtals spelade men en riktigt fin hockey utan det där lilla sista för att bjuda Växjö på många många heta chanser. Tyvärr kunde man inte få till några skarpa chanser för att sätta Växjös målvakt Emil Larmi på några större prov, Jonas Arntzen i Örebro stod för några fina räddningar. Men när det bara var 12 sekunder kvar kunde han inte stå emot och Växjö var i ledning, en ledning som stod sig perioden ut.

Mittperioden dominerades till stor del av Växjö, mitt i en offensiv från hemmalaget stack Örebro upp där Emil Larsson fick tag i pucken för att starkt bryta in framför hemmalagets mål och kallt göra mål. Växjö trummade på och det tog bara 1.31 minuter så var hemmalaget i förarsätet igen, målet kom efter att Örebros defensiv hade tappat en motståndare. I slutet hade Örebro jobbat upp sig och man chansen att spela fem mot tre i 1.33 minuter kvar av perioden, utan att skapa någonting och det stod 2-1 till Växjö efter två spelade perioder.

Örebro kom ut i den tredje perioden och visade upp en helt annan spel, inställning, tempo, fysik var på en annan nivå. Det var kamp över hela banan där inget av banan bjöd på några större ytor, det såg ut passa Örebro som kvitterade i början samt ta ledningen med sex minuter kvar att spela. I slutet tog Växjö ut målvakten med 2.12 minuter kvar, hemmalaget kunde komma tillbaka och kvittera med 35 sekunder kvar. Att man gjorde det berodde på att Örebro defensiv backade ner så att det såg ut som om man satt i egen målvakts knä, anfall är bästa försvar.

Växjö det starkaste laget och kunde slå in vinstpucken 2.10 minuter in i förlängningen, målet kom efter en tilltrasslad situation där Örebros målvakt Jonas Arntzen var utan klubba.

Örebro gjorde egentligen ingen bra match om man ser till hela 60 minuter, det var inte som senast mot Leksand där man gjorde en tung stabil insats i hela tre perioder. Ska man vinna matcher måste jämnheten finnas, i den här matchen inledde man med en första period man inte var med under vissa stunder. Nu hamnade man bara i underläge med ett mål, ett som kom i slutet av perioden där man inte orkade vara med. Örebro följde upp med mediokert spel i den andra perioden, även om den slutade oavgjort, ett resultat som egentligen inte speglade spelinsatsen.

Man avslutade matchen med 18.25 minuters riktigt bra spel där man visade upp hur bra Örebro kan vara, man både kvitterade och tog ledningen. 18.25 minuter in i sista perioden visade man även upp sin vad jag tycker största svaghet, att kunna resa sig när det väl behövs. Där man fegade ur för att nästan tränga in egen målvakt i buren, anfalla är bästa försvar något man inte gjorde och matchen gick till förlängning. Väl där såg det inte heller ut som om man gick för det till 110%, en inställning som kostade både tre som två poäng.

Nu fick Örebro med sig en viktig poäng i alla fall i jakten på slutspel, man ligger fortsatt på en femte plats. En placering som i skrivande stund ser ganska säker ut där Leksand ligger precis under strecket sex poäng bakom, emellan ligger Timrå som bara har en poäng upp till Örebro.

I den 40 omgången av Svenska Hockeyligan tar Örebro sig an Frölunda HC i Behrn Arena, det gör man på torsdag 2 februari.


Matchfakta Växjö Lakers HC – Örebro HK

Första perioden

 • 04.55 Utvisning Örebro, två minuter Mathias Bromé, Tripping.
 • 14.19 Utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen, Tripping.
 • 19.48 Mål Växjö, 1-0 Joachim Blichfeld.

Första perioden slutade 1-0 till Växjö
Skottstatistik första perioden Växjö Lakers HC 13 – Örebro HK 9

Andra perioden

 • 24.50 Mål Örebro, 1-1 Emil Larsson.
 • 26.21 Mål Växjö, 2-1 Manuel Ågren.
 • 28.14 Utvisning Örebro, två minuter William Wikman, High Sticking.
 • 38.27 Utvisning Växjö, två minuter Ludvig Nilsson, Holding.
 • 38.27 Utvisning Växjö, två minuter Too many players on the ice.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Växjö Lakers HC 12 – Örebro HK 7

Tredje perioden

 • 43.46 Mål Örebro, 2-2 Christopher Mastomäki.
 • 54.04 Mål Örebro, 2-3 Rasmus Rissanen.
 • 57.48 Målvakt ut Växjö.
 • 58.11 Timeout Växjö.
 • 58.25 Mål Växjö, 3-3 Jayden Halbegawachs.
 • 58.25 Målvakt in Växjö.

Tredje perioden 2-1 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Växjö Lakers HC 9 – Örebro HK 5

Förlängningen

 • 63.10 Mål Växjö, 4-3

Förlängningen 1-0 till Växjö
Skottstatistik förlängningen Växjö Lakers HC 3 – Örebro HK 0

Matchen slutade Växjö Lakers HC 4 – Örebro HK 3
Skottstatistik matchen Växjö Lakers HC 37 – Örebro HK 27

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login