Örebro HK fick med sig extrapoängen mot Luleå HF

By on 26 december, 2021

Under annandagen åkte Örebro HK till Luleå för att ta sig an Luleå HF för den 28 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro som förlorade senast hemma mot Linköping men som nu hade Juuso Puustinen tillbaks från skada. Luleå förlorade även de sin senaste match som spelades mot Malmö Redhawks, båda lagen var sugna på att vinna och Örebro var framför allt i behov av poängen för att hänga på toppen i tabellen. Örebro hade dock nollat Luleå de två senaste bortamatcherna så hemmalaget var ganska sugna på revansch.

Det var Örebro som kom ut bäst i första perioden, men Luleå kom snabbt tillbaks och spelet blev jämnt och lite hawaiiaktigt men där Luleå kunde komma segrande ut med periodens enda mål. Perioden bjöd på bra tempo men inget bländande spel från något av lagen.

Örebro började även den andra perioden bra och lyckades bita sig fast i Luleås zon dock utan något mål. Bortalaget fortsatte att hålla hög press och gjorde det framgångsrikt med ett antal vassa chanser, dock var det Luleå som kunde göra mål i samband med en Örebro utvisning, 2-0 till Luleå. Örebro tryckte på efter målet men perioden slutade 1-0.

Även den tredje perioden öppnade Örebro starkt och redan i den fjärde minuten kunde Petr Zamorsky reducera  till 2-1. Bortalaget fortsatte att trycka på och i den sjätte minuten kunde man kvittera genom Linus Öberg. Nu följde en intensiv kamp men resultatet var efter 20 minuter fortfarande oavgjort och det blev förlängning. Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro.

Luleå började förlängningen bäst men i den fjärde minuten lyckades Nick Ebert sno åt sig pucken och sköt, efter att skottet gått blev Nick trippad och föll så att han åkte in i målvakten. Under detta skede passerade pucken med målvakt mållinjen och domarna dömde mål efter samtal med situationsrummet. Matchen slutade 3-2 till Örebro efter förlängning.

Detta var en relativt bra match från Örebros sida men här visade det sig åter att man är för trubbiga framåt och att det inte finna någon klar målgörare i laget. Vi får hoppas att Nick Ebert inte är svårt skadad då han efter målet fick lämna isen med smärta i ena armen.

Nästa match spelar Örebro HK hemma i Behrn Arena tisdagen den 28 December då man tar emot Brynäs IF.

Matchfakta Luleå AIK vs Örebro HK

Första perioden sjunde minuten utvisning Luleå, två minuter Sami Lepistö Tripping. Powerplay Örebro, utan resultat. Tionde minuten mål Luleå, Pontus Själin satte 1-0. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Holding. Powerplay Luleå, utan Resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Luleå
Skottstatistik första perioden Luleå HF 7 – Örebro HK 6

Andra perioden tionde minuten utvisning Luleå, två minuter Radek Muzik Roughing. Utvisning Örebro, två+två minuter Robin Kovacs Roughing. Powerplay Luleå, mål Juhani Tyrväine satte 2-0. 12 minuten utvisning Luleå, två minuter Joonas Rask Holding. Powerplay Örebro, utan resultat. 12 minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Tripping. Spel 4 mot 4, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Luleå
Skottstatistik andra perioden Luleå HF 8 – Örebro HK 9

Tredje perioden fjärde minuten mål Örebro, Petr Zamorsky reducerade 2-1. Sjätte minuten mål Örebro, Linus Öberg kvitterade 2-2.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro