Örebro HK fick med sig tre viktiga poäng hemma mot Rögle BK

By on 26 december, 2018

Annandagshockey i Behrn Arena, Örebro HK tog emot Rögle BK i den 27 omgången av Svenska Hockeyligan. Örebro fick klara sig utan avstängde Rasmus Rissanen, Tom Wandell som avstod träning under juldagen på grund av sjukdom var inte heller med på isen.

Timrå som spelade sin match tidigare än Örebro mötte Brynäs, det var Timrå som var det starkaste laget och tog matchen till förlängning där de vann. Den extrapoäng de fick med sig gjorde att de tog sig förbi Örebro i tabellen och innan matchstart så var Örebro på kvalplats, viktigt var det med andra ord när det är dags för andra halvan av SHL.

Det var Örebro som inledningsvis var helt dominanta, intensivt och bra fart där Rögle såg tunga och slöa ut, det var även hemmalaget som kunde ta ledningen genom ett powerplay. Rögle sprattlade till och lyckades kvittera men Örebro kunde ta tillbaka ledningen i ytterligare ett överläge, hemmalaget var fram till dess 100% i powerplay där bägge målen hade gjorts av Rodrigo Abols.

Mittenperioden blev en aning långdragen då den inleddes med riktigt långa spel utan avblåsningar där inte hände mycket alls, jämt spel men varken fysiskt eller tempomässigt vasst. Det var inte förrän Rögle kvitterade som det började hända något, tyvärr var det Örebro som drog på sig en utvisning med 55 sekunder kvar perioden men kunde hålla oavgjort perioden ut.

Sista perioden blev till ett drama där Örebro till sist vann, hemmalaget började med att gå upp i en två måls ledning. Rögle reducerade, men Örebro studsade tillbaka och kunde sätta vinnarpucken i öppet mål.

Sett till hela matchen var det, trots vinsten, inte en 100% insats för Örebro. En seger är alltid en seger oavsett hur den ser ut, men ska det vinnas matcher framöver måste Örebros spel höjas ordentligt. Att hemmalaget kunde vinna kan man tillskriva domaren som dömde en hel del till Örebros fördel, något som händer då och då, men man ser man nyktert på insatsen var det inte speciellt bra från ÖHK.

Tack vare vinsten är Örebro fortsatt över kvalstrecket, men på samma poäng som Mora som vann över Skellefteå. Örebro HK åker till Gävle för att möta Brynäs i den 28 omgång av Svenska Hockeyligan, det gör de fredag 28 december.

Första perioden minut åtta utvisning Rögle, Alen Bibic två minuter för Hooking, powerplay Örebro. 17 sekunder senare mål Örebro, Rodrigo Abols gjorde 1-0. Nionde minuten mål Rögle, 1-1 gjordes av Jesper Williamsson. Minut 15 utvisning Rögle, Linus Sandin två minuter för Fasthållning av klubba. Powerplay Örebro och mål, Rodrigo Abols igen fram till 2-1.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistiken första perioden Örebro HK 8 – Rögle BK 9

Andra perioden 17 minuten mål Rögle, Trevor Mingoia 2-2. Minut 19 utvisning Örebro, Kristian Näkyvä två minuter för Hooking med 55 sekunder kvar.

Andra perioden slutade 1-0 till Rögle
Skottstatistiken andra perioden Örebro HK 11 – Rögle BK 7

Tredje perioden inledde Örebro i boxplay i 1.05 minuter, ett underläge som ÖHK klarade av. Fjärde minuten mål Örebro, 3-2 genom Tyson Spink. Minut nio utvisning Örebro, Nick Ebert två minuter för Crosschecking, powerplay Rögle som Örebro klarade av. Minut 14 dubbelutvisning 2 + 2 minuter Jonas Ahnelöv Rögle för Slagsmål, 2 + 2 minuter Jordan Boucher Örebro för Slagsmål samt Leon två minuterLeon Bristedt Rögle för Boarding. 15 minuten drog Rögle på sig en utvisning för snack, Örebro fem mot tre. Spel fem mot tre ingen utdelning, spel fem mot fyra och sju sekunder kvar gjorde Örebro mål genom 4-2 genom Patrik Virta. Rögle tar timeout i 18 minuten, ta-ut-målvakten-taktiken är igång. 19 minuten mål Rögle, 4-3 genom Trevor Mingoia. 20 minuten mål i öppet mål för Örebro, Jordan Boucher gjorde 5-3.

Tredje perioden slutade 3-1 till Örebro