Örebro HK fick ordentligt med spö av Frölunda HC

By on 4 februari, 2021
Arkivbild.

Örebro HK tog under torsdagen emot Frölunda HC hemma i Behrn Arena för den 39 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro som vann senast mot Leksand och där formkurvan har pekat uppåt. Frölunda vann senast sin match mot Brynäs med hela 7-3 efter en tung period.

Det var en ganska jämn start på den första perioden där båda lagen blandade mycket bra prestationer med oförklarliga individuella misstag. I den sjätte minuten fick Frölunda en utvisad men under Örebros powerplay så tappade man pucken och Frölunda kunde sätta 1-0 i nummerärt underläge. Spelet fortsatte svajigt med chanser för båda lagen men i den 14 minuten kunde Örebro vända spelet snabbt ock kvittera genom Oliver Eklind så perioden slutade 1-1.

Den andra perioden blev även den jämn med ett höger tempo och tätare spel än i den första, där båda lagen hade några chanser men det var Frölunda som lyckades klämma in pucken i den 19minuten efter att Nick Ebert blivit utvisad efter en slashing. Perioden slutade 1-0 till Frölunda.

Tredje perioden började Örebro bra ock kunde snabbt kvittera genom Rodrigo Abols till 2-2. Men Frölunda svarade snabbt och tog tillbaks ledningen efter bara någon minut sedan gjorde de ytterligare två mål inom fyra minuter vilket i princip punkterade matchen. Örebro lyckades i alla fall få till ett tröstmål mot slutet och matchen slutade 6-3 till Frölunda.

Detta var en svängig match för Örebro och det mest positiva för Örebro var att Joshua Ho-Sang gjorde en riktigt bra match och jag ser fram mot att få se mer av honom framöver. Annars så var den tredje perioden bedrövlig och jag vet faktiskt inte vad Örebro sysslar med då man tappar Frölundaspelare så det blir farligt gång på gång.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 6 Februari borta mot HV71.

Första perioden sjätte minuten utvisning Frölunda, två minuter Lucas Raymond Hooking. Powerplay Örebro, mål Frölunda Mats Rosseli Olsen satte 1-0. Elfte minuten utvisning Frölunda, två minuter Stefan Elliott Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. 14 minuten mål Örebro, Oliver Eklind kvitterar 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9-6 Frölunda HC

Andra perioden andra minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Salo Fördröjande av spelet. Powerplay Frölunda, inget resultat. 17 minuten utvisning Frölunda, två minuter Niklas Rubin Fördröjande av spelet. Powerplay Örebro, inget resultat. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Slashing. Powerplay Frölunda, mål Patrik Carlsson satte 2-1.

Andra perioden 1-0 till Frölunda
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 10-9 Frölunda HC

Tredje perioden tredje minuten mål Örebro, Rodrigo Abols kvitterade 2-2. Tredje minuten mål Frölunda, Jonathan Sigalet satte 3-2. Sjätte minuten mål Frölunda, Elmer Söderblom satte 4-2. Sjunde minuten mål Frölunda, Johan Sundström satte 5-2. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Joshua Ho-Sang Roughing. Utvisning Frölunda, två minuter Jens Olsson Holding. Spel fyra mot fyra, inget resultat.14 minuten mål Frölunda, Robin Alvarez satte 6-2. 14 minuten mål Örebro, Borna Rendulic reducerar till 3-6. 14 minuten utvisning Örebro, fem minuter + matchstraff Kristian Näkyvä Slagsmål. Utvisning Frölunda, fem minuter + matchstraff Johan Sundström Slagsmål. Spel fyra mot fyra, inget resultat. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Daniel Muzito Bagenda Cross-checking, två minuter Oliver Eklind Roughing, två minuter Stefan Warg Roughing. Utvisning Frölunda, två minuter Robin Alvarez Cross-checking, två minuter Mats Rosseli Olsen Roughing, två minuter Jonathan Sigalet Roughing. Utvisningarna kvittades.

Tredje perioden slutade 4-2 till Frölunda
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 9-15 Frölunda HC

Matchen slutade Örebro HK 6-3 Frölunda HC
Skottstatistik matchen Örebro HK 28-30 Frölunda HC