Örebro HK fick tursamt med sig extrapoängen

By on 28 oktober, 2021

Örebro Hockey tog sig an bottenlaget Timrå IK på bortais i den 14 omgången av Svenska Hockeyligan, inför matchen hade Timrå visat upp ett riktig dålig inledning av säsongen. Matchen blev uppskjuten på grund av sjukdomsfall på läktaren, när det den väl kom igång såg det lika illa ut som i förra matchen för Örebro, trots det knep man extrapoängen.

Man kan inte säga att första perioden gick till historien på positivt sätt, segt och tungt när Örebro drogs in i Timrås spel. Ineffektivt för gästerna, hemmalaget däremot fick med sig bra utdelning och hade en tvåmålsledning efter de första 20 minutrarna.

Mittperioden var en riktigt sömning tillställning, inget eget spel över huvudtaget, slarvigt och bortkastat. När signalen ljöd hade Örebro knappat in med ett mål.

I slutperioden vaknade Örebro till liv och kunde visa upp någon sorts form av energi och kunde jobba ifatt och förbi, med ca åtta minuter kvar hade man gått fram till en ledning. Istället för att cementera vinsten backade man mer eller mindre ner i knä på Jhonas Enroth och bjöd in Timrå, hemmalaget tog både ut målvakt som chans och kunde kvittera med 1.20 kvar för att ta matchen till förlängning.

Att säga att Örebro ser ut som ett topplag såhär efter 14 spelade omgångar vore att ljuga sig blå, att säga att Örebro just nu är ett riktigt mediokert lag är mer rätt för så ligger det tyvärr till. Kvällens match vanns efter förlängning, vilket borde vara ett plus när det handlar om bortamatcher. Men inte mot bottenlaget Timrå, varför de är ett bottenlag syntes på långa vägar och då kan man undra varför Örebro inte kunde bättre, även om man nu vann?

Det finns egentligen inget positivt utöver vinsten att ta med sig från den här matchen, Örebro hade inget organiserat spel, bökigt och stökigt. Målen kom på mer eller mindre rena kontringar, nu ska de vara glada att Timrå faktiskt är så svaga som de är. Om man ska vinna mot de bättre lagen måste man komma upp i spelnivå, tempo, ja allt måste stämma. I nästa omgång möter Örebro HK Växjö Lakers HC i sin hemmaborg Behrn Arena, där och då är det upp till bevis, för spelar man som man har gjort i de två senaste matcherna är det storpisk som står på menyn.

Lördag 30 Oktober omgång 15 i Svenska Hockeyligan möter Örebro Hockey Växjö Lakers HC i Behrn Arena.

Första perioden femte minuten utvisning Örebro, två minuter Jani Janunen Boarding. Powerplay Timrå, ingen utdelning. Nionde minuten mål Timrå, 1-0 Robin Alvarez. 16 minuten straff Örebro, inget mål. 17 minuten mål Timrå, 2-0 Viktor Lodin.

Första perioden slutade 2-0 till Timrå
Skottstatistik första perioden Timrå IK 23 – Örebro HK 11

Andra perioden andra17 minuten utvisning Timrå, två minuter Jacob Blomqvist Tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 20 minuten mål Örebro, reducering 1-2 Jani Lajunen.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Timrå IK 6 – Örebro HK 2

Tredje perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen Hooking. Powerplay Timrå, ingen utdelning. Tionde minuten mål Örebro, kvittering 2-2 Rodrigo Abols. Tolfte minuten mål Örebro, 3-2 Rodrigo Abols. 18 minuten, Timrå plockar ut målvakten. 19 minuten mål Timrå, kvittering 3-3 Joey Laleggia

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro