Örebro HK föll borta mot Malmö Redhawks

By on 8 oktober, 2020
Arkivbild.

Örebro HK tog under torsdagskvällen emot Malmö Redhawks hemma i Behrn Arena för den femte omgången av SHL 2020/2021.

Örebro kom till matchen med fyra vinster i bagaget, medans Malmö kom med två förluster och en vinst. Vinsten kom senaste matchen mot Frölunda.

Starten på första perioden var ganska avvaktande när lagen kände på varandra men i nionde minuten fick Malmö en utvisning på grund av för många spelare på isen, och i det efterföljande powerplayet satte Örebros Robert Leino 1-0 för gästerna. Strax efter målet fick Örebro en utvisning och Malmö var inte sämre än Örebro och kvitterade i nummerärt överläge 1-1. Efter detta växlade lagen en del chanser men det kändes som om Örebros passningsspel inte riktigt var lika bra som tidigare matcher. Perioden slutade dock 1-1.

Örebro började den andra perioden med 39 sekunders nummerärt underläge. Malmö var tvungna att byta målvakt inför andra perioden och Lars Volden fick ställa sig mellan stolparna. I den nionde minuten fick Örebro en man utvisad på grund av för många spelare på isen, samtidigt blev det en dubbelutvisning som kvittades men i det efterföljande powerplayet satte Malmö ledningsmålet 2-1. Men Örebro kändes inte alls i slag och visade inte upp det passningsspel och den spelglädje man sett de tidigare matcherna. Helt enkelt en geist lös period från Örebros sida där Malmö får spelet dit de vill.

I den tredje perioden höjde sig Örebro när de satsade framåt för att nå en kvittering, men även i denna period lyckades Malmö styra spelet till ett spel som passade dem så de kan spela av även den tredje perioden och vinna matchen med 2-0.

Örebros segersvit stannade vid fyra den här gången och jag tycker att laget inte såg särskiljt peppade ut i den här bataljen, vi får hoppas att det berott på resan och att vi får se ett annat Örebro mot Rögle på lördag.

Nästa match spelar Örebro HK borta mot Rögle BK på Lördag den 10 Oktober.

Första perioden nionde minuten utvisning Malmö, två minuter Erik Engstrand för många spelare på isen. Powerplay Örebro, mål Robert Leino 1-0. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Daniel Muzito Bagenda. Powerplay Malmö, mål Helge Grans kvitterar 1-1.  17 minuten utvisning Malmö, två minuter Pathrik Westerholm Slashing. Powerplay Örebro, inget resultat. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Glenn Gustafsson Slashing. Powerplay Malmö, inget resultat.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Malmö Redhawks 10-13 Örebro HK

Andra perioden Powerplay Malmö 39 sekunder, inget resultat. Tredje minuten utvisning Malmö, två minuter Jesper Jensen Aabo Slashing. Powerplay Örebro, inget resultat. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Slashing. Powerplay Malmö, inget resultat. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Rendulic för många spelare på isen, två minuter Daniel Muzito Bagenda Roughing. Utvisning Malmö,två minuter Oliver Lauridsen Roughing. Powerplay Malmö 5 mot 4, mål Emil Sylvegård 2-1 för Malmö i 12 minuten. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Lukas Pilö Interference. Powerplay Malmö, inget resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Malmö
Skottstatistik andra perioden Malmö Redhawks 12-7 Örebro HK

Tredje perioden sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Joonas Rask Roughing. Utvisning Malmö, två minuter Jesper Jensen Aabo Roughing. Spel 4 mot 4, inget resultat.

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Malmö Redhawks 7-12 Örebro HK

Matchen slutade Malmö Redhawks 2-1 Örebro HK
Skottstatistik matchen Malmö Redhawks 29-32 Örebro HK