Örebro HK föll efter förlänging i tajt match mot Växjö Lakers

By on 16 mars, 2019

Örebro HK tog sig vidare till slutspel i Svenska Hockeyligan och ställdes mot Växjö Lakers i den första matchen i bäst av tre för att ta sig vidare, Örebro hade innan match laddat i Malmö för att få bästa uppladdning.

Det var Örebro som var det dominerande laget i den första perioden med ett snabbt kreativt spel där de mötte Växjö högt upp i banan som störde hemmalagets speluppbyggnad, trots dominansen var det Växjö som hade flest vassa målchanser, när periodsignalen ljöd stod det 1-1.

I den andra perioden kom Växjö ut och presterade precis som deras tränare Sam Hallam hade instruerat dem i pausen, mycket högre energi och de tog för sig mycket mer jämfört med den första. Men det var Örebro som tog ledningen, något de gjorde genom ett misstag från hemmalaget där Tyson Spink kunde stänka in pucken. Men som sagt var så tog hemmalaget tillbaka spelövertaget och det var kvitterat i den nionde minuten. I slutet av perioden svängde det duktigt och det var mycket kamp på isen.

Tredje perioden blev grymt jämn med ett svängigt spel och en del målchanser, det gavs och togs från bägge lagen. När krutröken hade lagt sig efter tre spelade perioder var det fortsatt oavgjort, matchen till förlängning.

Fjärde perioden inledde Örebro med att dra på sig en onödig utvisning i början då Nick Ebert åkte ut för holding, Växjö kunde inte avgöra under powerplayet. Däremot kunde hemmalaget vinna efter en tajt situation i den sjätte minuten av förlängningen.

Sett över hela matchen var Örebro med riktigt bra där de var helt klart dominerande under inledningsperioden, efter den kom Växjö ut med en helt annan energi och matchen blev jämn och tajt med mycket kamp. Nu förlorade Örebro på grund av en tillfällighet där Växjö fick tag på pucken efter en situation där domaren lika gärna kunde ha dömt utvisning mot hemmalaget, något som både tränare Niklas Eriksson som spelare i Örebro hade åsikter om till domaren efter matchens slut. Tillställningen blev precis som det ska med jämt och tajt spel där småsaker avgör, nu studsade inte pucken Örebro väg men hemma kan det lika gärna vara omvänt med tanke på ur bra ÖHK spelade i Växjö

Nu bär det av mot Örebro med match på måndag i Behrn Arena, om Örebro fortsätter på samma sätt som de spelade i dagens match kommer det att se annorlunda ut då Örebro HK är i sin hemmaborg.

Fakta:

Första perioden tionde minuten utvisning Växjö, två minuter för för många spelare på isen. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher crosschecking. Powerplay Växjö, ingen utdelning. 19 minuten mål Växjö, Filip Cederqvist gjorde 1-0. 20 minuten mål Örebro, Patrik Virta kvitterade till 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Växjö Lakers 6 – Örebro HK 7

Andra perioden femte minuten mål Örebro, Tyson Spink gjorde 2-1. Sjätte minuten dubbelutvisning två minuter Anton Hedman Örebro roughing och Filip Cederqvist Växjö roughing. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Weinstock interference. Powerplay Växjö spel fyra mot tre i 23 sekunder, ingen utdelning. Fortsatt powerplay Växjö i 1.37 minuter mål nionde minuten, Kris Versteeg kvitterade till 2-2.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Växjö Lakers 15 – Örebro HK 4

Tredje perioden första minuten utvisning Växjö, två minuter Kris Versteeg tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Växjö Lakers 7 – Örebro HK 7

Fjärde perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert holding. Powerplay Växjö, ingen utdelning. Sjätte minuten mål Växjö, Nichlas Hardt gjorde 3-2.

Fjärde perioden slutade 1-0 till Växjö