Örebro HK föll efter tunga utvisningar

By on 29 november, 2022

Under tisdagen åkte Örebro HK till Linköping för att ta sig an Linköping HC i den 22 omgången av SHL 2022/2023.

Örebro hade inför matchen två raka förluster och behövde komma tillbaks på vinnarspåret. Linköping HC förlorade senast borta mot Frölunda var även de sugna på tre poäng.

Örebro började den första perioden bäst och skapade en del chanser, Linköping ägnade sig mest åt försvarsspel. Bortalaget fick dock ingen utdelning och mot slutet av perioden drog Örebro på sig flera utvisningar där man två gånger hamnade i fem mot tre underläge, detta tog Linköping vara på och kunde göra både 1-0 och 2-0. Perioden slutade 2-0 till Linköping.

Linköping började den andra perioden bäst och kunde i den 28 minuten utöka sin ledning till 3-0. Hemmalaget hade det mesta av spelet men Örebro var inte ofarliga. Mot slutet av perioden börjar Örebro ta över spelet och i den 37 minuten kunde man reducera till 3-1 i powerplay genom Linus Öberg. Örebro fick ny energi efter målet och i den 40 minuten kunde man åter reducera efter ett fint skott från blålinjen av Kristian Näkyvä och 3-2 var ett faktum. Andra perioden slutade 2-1 till Örebro.

Det var Linköping som började den tredje perioden bäst och pressade Örebro, men bortalaget stod upp bra och kunde åter se till att spelet blev ganska jämnt. Mot slutet av perioden pressade Örebro hemmalaget men det var problem att få in pucken i mål. Örebro forcerade och tog med 55 sekunder kvar ut målvakten, men tyvärr lyckades Linköping lyfta ut pucken och man kunde sätta pucken i mål 4-2 blev slutresultatet i matchen.

Ännu en tung förlust för Örebro där man börjar bra men där man drar på sig några kostsamma utvisningar i slutet av den första perioden vilka gav Linköping en 2-0 ledning. Den andra perioden gjorde man sedan bra  även om man släppte in ett mål i början, men i slutet av den andra perioden kunde man visa framfötterna då man i och med ett powerplay där man kunde reducera och bara minuter senare göra ytterligare ett mål och gå till pausvila med endast ett mål i baken. Tyvärr höll dock inte laget i den tredje perioden och även om Mathias Bromé hade två riktigt vassa chanser.

Det är inte så att Örebro saknar lägen men man har inte förmågan att utnyttja dem, speciellt inte när man börjar få en lite skadedrabbad trupp.

Nästa match spelar Örebro HK på torsdag den 1 december mot Växjö Lakers hemma i Behrn Arena.