Örebro HK föll hårt hemma mot Malmö Redhawks

By on 6 oktober, 2018

Örebro HK tog emot ett Malmö som har problem med fyra ordinarie backar borta, Malmö hade vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Även Örebro hade fyra vinster av fem, tyvärr bara en trepoängare. Av lagens möten förra säsongen vann Malmö tre av fyra möten, och gästerna behöll övertaget.

Första perioden hann bara gå 44 sekunder innan det var dags för en utvisning för Malmö, Örebros power play gav ingen utdelning. I den fjärde minuten tog Örebro ledningen med 1-0, Viktor Lodin gjorde målet. I den nionde minuten kvitterade Malmö, 1-1. I den 14 minuten åkte Glenn Gustafsson i Örebro ut för holding, hemmalaget stod för ett bra spel i box play och gästerna skapade inte några direkta farligheter. I början av den 16 minuten var det dags för Aaron Palushaj i Örebro att sätta sig för hooking, även den här gången jobbade hemmalaget bra och Malmö gick bet.

Perioden slutade 1-1. matchen 1-1

Andra perioden var inne i den sjunde minuten när Örebro fick pucken i mål, efter videogranskning dömdes det bort. I den tionde minuten fick Malmö pucken i mål, även det här målet ringdes det på och domarna gjorde en videogranskning och även det här målet dömdes bort. I den tolfte minuten kunde gästerna ta ledningen, 2-1 till Malmö. I den 20 minuten åkte Linus Arnesson, Örebro ut för puck out. Malmö utnyttjade sitt överläge och gjorde 3-1, det tog bara 19 sekunder.

Perioden slutade 2-0 till Malmö, matchen 3-1 till Malmö

Tredje perioden minut tre och utvisning för Malmö, Örebro med en man mer på isen, då gör Malmö 4-1 i den fjärde minuten. Hemmalaget i fortsatt power play, men de fick inte ut något av överläget. I den elfte minuten satte Malmö spiken i kistan, 5-1. I den 14 minuten fick Kristian Näkyvä Örebro och Emil Sylvegård Malmö utvisning, bägge åkte för holding. I samband med utvisningen tog Örebro time out, hemmalaget tar ut målvakt Eero Kilpeläinen. Eero Kilpeläinen tillbaka i den 17 minuten, med sex sekunder kvar av matchen åkte Rasmus Rissanen i Örebro ut.

Perioden slutade 2-0 till Malmö, matchen 5-1 till Malmö

Sammanfattat var det Örebro som inledde matchen bäst, bra flyt på spelet och laget tog ledningen välförtjänt. Bortalaget fick sitt mål mitt i ett läge där det var bra tempo i  matchen, efter det lugnade det ner sig en aning. Örebro drog på sig ett par onödiga utvisningar, men de visade upp ett bra stabilt spel i box play och klarade av det bra. Andra perioden var domarna som stod i centrum, först när de felaktigt dömde bort Örebros mål. Pucken låg fri under Malmös målvakt Oscar Alsenfelt som inte hade pucken under kontroll, en Örebrospelare var snabbt framme och stötte pucken i mål, men det dömdes bort. Även ett mål för gästerna dömdes bort, något som luktade kompensation från domarnas sida. Efter de incidenterna ändrades matchbilden, från en bra insats i inledningen av Örebro kunde gästerna jobba in sig i matchen och tog över en aning för att kunna avsluta perioden i ledning. I den tredje perioden gick Örebro ner på folk för att öka intensiteten i sitt spel, en taktik som trots ett inledande power play inte föll väl ut. Malmö var för dagen det starkare laget i slutändan, Örebro kunde komma fram till några större chanser när Malmö visade upp ett grymt bra defensivt spel. Örebro sköt, sköt, sköt och så sköt de lite till, men pucken gick inte ända fram då Malmös målvakt Oscar Alsenfelt gjorde en stormatch.

Trots förlusten gjorde Örebro HK ingen dålig match, skillnaden var målvakterna där gästernas keeper var fantastiskt stabil, i nästa omgång väntar Rögle borta på torsdag 11 oktober.