Örebro HK föll i den andra förlängningsperioden

By on 21 mars, 2023

Örebro Hockey hade innan matchstart två matcher tillgodo mot Modo, ett riktigt riktgt bra slagläge med andra ord. Bra tryck i ett fullsatt Behrn Arena, matchen togs till en femte förlängningsperiod, där orkade Örebro inte stå emot och Timrå tog hem matchen.

Örebro kom ut på isen och såg en aning borta ut, under de 13 första minutrarna var det slarvigt, energilöst, bortkomna ut där man faktiskt började undra hur de egentligen hade fått på sig skridskorna. Jag brukar inte helt klart inte skämmas när jag sitter och kollar hockey men det var inte långt ifrån skämskudde på det här, ett gäng halshuggna höns som inte hade koll på varken puck eller var motståndarnas mål var. Sen hände det något för i den 15 minuten kom Örebros ledningsmål efter ett uppstyrt anfall, det första i matchen. Efter målet gick Örebro tillbaka till spelet som man hade inlett matchen med, efter en slarvig defensiv kunde Timrå kvittera i den 17 minuten och det var utjämnat efter första perioden.

I den andra perioden visade upp Örebro ett helt annat spel än matchstarten, nu var man med på ett helt annat sätt där man i alla fall försökte sig på ett organiserat spel där man kom upp i banan som ett lag. Fortsatt svängigt spel där Timrå tilläts dominera en kort stund i den andra delen av mittperioden, men Örebro målvakt Jhonas Enroth och defensiven stod emot. Istället var det Örebro som när paussignalen ljöd hade gjort de två enda målen under del två, 3-1 på resultattavlan.

Örebro startade den tredje perioden med en man mindre på isen efter att Christopher Mastomäki hade dragit på sig en utvisning i slutet av mittperioden, Timrå kunde utnyttja överläget och man reducerade till 2-3. Efter Örebros baklängesmål fick Timrå energi och kunde fortsätta trycka tillbaka hemmalaget, hemmaspelet såg inte så illa ut som under första perioden men det var inte långt ifrån och man tappade över stora delar. Istället var det gästerna som 15 minuten kunde kvittera till 3-3 efter en tilltrasslade situation framför Jhonas Enroth, Örebro fick med sig en utvisning i slutet av perioden men kunde inte ta tillvara på överläget och matchen gick till en fjärde period.

Spelet i den fjärde perioden blev som väntat, tajt, jämnt och riskminimering för att inte bjuda det andra laget någonting. Det där med riskminimering var inget som Örebros Rasmus Rissanen tänkte på när han på fult sätt skickade in en Timråspelare i sargen, en aktion som gav honom fem plus 20 minuter (matchstraff) där Örebro fick spela med en man mindre i fem minuter. Nu klarade man av det underläget, mest tack vare att Timrå var gruvligt ineffektiva. Bra för Örebro och matchen till en femte period.

Timrå kom ut och dominerade i den femte perioden, den här gången varken orkade eller hängde med då gästerna i den 82 spelminuten kunde avgöra.

Nej det här var inte någon bra slutspelsmatch från Örebros sida, sett till matchserien där man började i Behrn Arena med intensivt, energirikt spel startade furiöst. Sen kom bortamatchen i söndags där man såg att spelet sviktade, men trots det kunde man hitta ett sätt att vinna. Nu i kväll fortsatte den nedåtgående trenden spelmässigt, för det här var på ren svenska en riktigt skitinsats inte värdig ett slutspel i Svenska Hockeyligan. Fortsätter man det här spelet kommer det ytterligare en förlust på torsdag borta mot Timrå, nu förhoppningen att man kan ta sig samman. Kanske inte träna för det såg ut som om att orken inte riktigt håller för spel varannan dag, man få tillbaka orken, jobba med det mentala för det var virrig, snurrig, slarvig insats med egentligen bara ett riktigt anfall organiserat anfall i den första perioden.

Match fyra i kvartsfinalserien spelas i Timrå torsdag 23 mars 2023, för att ta hem den måste man spela mycket mycket bättre.

Matchfakta Örebro HK – Timrå IK

• 09.27 Utvisning Timrå, två minuter Magnus Pääjärvi, Slashing.
  • 14.40 Mål Örebro, 1-0 Linus Öberg.
  • 16.17 Mål Timrå, 1-1 Jonathan Dahlén.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Örebro HK 11 – Timrå IK 7

• 21.46 Utvisning Timrå, två minuter Didrik Strömberg, Elbowing.
  • 25.33 Mål Örebro, 2-1 Rasmus Rissanen.
  • 34.08 Utvisning Timrå, två minuter Emil Pettersson, Slashing.
  • 36.58 Mål Örebro, 3-1 Marcus Hardegård.
  • 40.00 Utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki, Holding the stick.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 16 – Timrå IK 6

• 40.27 Mål Timrå i powerplay, 3-2 Elmeri Eronen.
  • 50.38 Utvisning Timrå, två minuter Magnus Pääjärvi, Hooking.
  • 51.01 Utvisning Örebro, två minuter Elias Ekström, Interference.
  • 53.59 Mål Timrå, 3-3 Elmeri Eronen.
  • 54.26 Utvisning Timrå, två minuter Robin Alvarez, Slashing.
  • 58.45 Utvisning Timrå, två minuter Albin Lundin, Slashing.
  • 58.45 Timeout Örebro.

Tredje perioden slutade 2-0 till Timrå
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 6 – Timrå IK 10

Fjärde perioden

• 70.48 Utvisning Timrå, två minuter Robin Alvarez, Tripping.
  • 74.59 Utvisning Örebro, fem + 20 minuter Rasmus Rissanen, Chariging + Game Misconduct.

Fjärde perioden slutade 0-0