Örebro HK föll i premiären av Skoda Trophy

By on 1 september, 2022

Under torsdagen var det dags för Örebro HK:s första match i Skoda Trophy när man mötte Södertäjle SK i Scaniarinken.

Örebro som förlorade senast mot Oskarshamn efter förlängning, men som i övrigt vunnit sina matcher.

Det var Örebro som började den första perioden bäst med drygt två minuter i Södertäljes zon, men sen jämnade spelet ut sig något och jag fick känslan av att Örebro slappnade av något. Men även Södertälje slappnade av och gav i den 10 minuten Mathias Bromé pucken mitt i slottet, Örebro spelaren tryckte till och satte 0-1. Ledning för Örebro men den varade inte läng för i den 11 minuten tappade bortalaget pucken i egen zon och Södertälje kunde kvittera 1-1. Efter kvitteringen svängde matchen fram och tillbaks men i den 14 minuten slarvade åter Södertälje i försvaret och Rodrigo Abols kunde trycka in 1-2 och åter ge Örebro ledningen. I den 16 minuten blev Leo Carlsson utvisad och i det efterföljande powerplayet kunde hemmalaget åter kvittera 2-2. Det blev inga fler mål i perioden som slutade 2-2.

Örebro började även den andra perioden bra, men Södertälje jobbade sig in i spelet och efter att Örebro klarat av ett boxplay så kunde hemmalaget sätta ledningsmålet i den 29 minuten 3-2. Örebro drog nu på sig flera utvisningar och Södertälje kunde skapa tryck mod bortalagets mål, Örebro låg ganska illa till men i den 38 minuten kunde Leo Carlsson trycka in kvitteringen 3-3. Örebro fick sedan även chansen att ta ledningen när hemmalaget fick en utvisning i slutminutrarna, men Södertälje lyckades freda målet och perioden slutade 1-1.

Åter var det en bra start från Örebro, men man fick inte riktigt fast spelet i Södertäljes zon, så hemmalaget kunde jobba sig tillbaks och i den 50 minuten sätta ledningsmålet 4-3. Nu följde en jakt på kvittering för Örebro, men pucken ville inte in i mål. När man i slutminutrarna tog ut målvakten kunde dock Södertälje slå spiken i kistan då man i den 60 minuten satte 5-3 i tomt mål. Perioden slutade 2-0 till Södertälje som vann matchen med 5-3.

Det här var ingen bra match från Örebro där man drar på sig på tok för många utvisningar och inte kapitaliserar på det spelmässiga övertag man under stora delar av matchen hade. Nu väntar BIK Karlskoga på lördag och jag hoppas att vi kan få se lite mer glöd i laget till den matchen.

Nästa match i Skoda Trophy spelar Örebro HK på lördag den 3 september mot BIK Karlskoga.

Matchfakta Södertälje SK vs Örebro HK

• 04:55 Utvisning Södertälje, två minuter Anthony Luciani High Sticking. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 09:02 Mål Örebro, Mathias Bromé satte 0-1.
  • 10:20 Mål Södertälje, Renas Krastenbergs kvitterade 1-1.
  • 13:44 Mål Örebro, Rodrigo Abols satte 1-2.
  • 15:52 Utvisning Örebro, två minuter Leo Carlsson Hooking. Powerplay Södertälje, Mål Cole Cassels kvitterade 2-2.

Första perioden slutade 2-2
Skottstatistik första perioden Södertälje SK 5 – Örebro HK 9

• 25:26 Utvisning Örebro, två minuter Elias Pettersson Roughing. Powerplay Södertälje, utan resultat.
  • 28:23 Mål Södertälje, Jacob Bjerselius satte 3-2.
  • 29:00 Utvisning Örebro, två minuter Petrus Palmus Hooking.
  • 29:00 Utvisning Södertälje, två minuter Johan Ivarsson Roughing. Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 31:12 Utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Delay of game. Powerplay Södertälje, utan resultat.
  • 37:11 Mål Örebro, Leo Carlsson kvitterade 3-3.
  • 38:07 Utvisning Södertälje, två minuter Renars Krastenbergs Slashing. Powerplay Örebro, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Södertälje SK 8 – Örebro HK 8

• 49:09 Mål Södertälje, Cole Cassels satte 4-3.
  • 56:03 Utvisning Örebro, två minuter Marcus Hardegård Tripping. Powerplay Södertälje, utan resultat.
  • 59:21 Mål Södertälje, Linus Videll satte 5-3 i tom målbur.

Tredje perioden slutade 2-0 till Södertälje.