Örebro HK föll i ruskigt tajt match borta mot Djurgårdens IF

By on 25 januari, 2020

Örebro Hockey tog en mäktig skalp senaste hemma mot Luleå, nu väntade ett helt annat motstånd då laget tog sig till Stockholm för ett möte med Djurgården. Djurgården hade med sig inför matchen hela sju hemmasegrar i ryggen, ett starkt hemmafacit som tyvärr sett ut Örebroögon utökades till åtta.

Det var Örebro som genomförde den första perioden bäst, trots det var det Djurgården som var i ledning efter 20 spelade minuter. Målet kom till på Djurgårdens egentligen bästa chans då Dick Axelsson kom helt ren efter en försvarsmiss från gästernas sida. Tätt och tajt spel präglade den andra perioden som slutade mållös, sett till chanser var det gästerna som även i mittdelen hade ett litet överläge. I den tredje perioden fortsatte det tajta spelet där både gavs och togs från bägge lagen, där det var Djurgården kunde gå vinnande ur matchen trots att Örebro reducerade men hemmalaget kunde göra två mål i öppen kasse.

Örebro Hockey gjorde en helt klart godkänd insats trots förlusten, och det såg ut som att Robin Kovacs hade kommit in bättre i laget efter ytterligare några träningar tillsammans. Det blev en tajt tillställning där inte gavs speciellt mycket åt något håll, en tuff brutal kamp där det var tillfälligheter som avgjorde. Precis så blev det också, så sett till Örebros insats där de hade en hel del chanser som med en aning mer skärpa skulle ha renderat i mål blev det godkänt. Mer finslipning på avslut där man måste jobba på att leverera i högt tempo kan vara bra, desto närmare slutspel så kommer de lag som går dit vara helskärpta, där och då handlar det om att vara på tå och inte slappna av över huvudtaget.

Trots förlusten är Örebro kvar på andra plats i tabellen, nästa match på schemat för Örebro är mot Brynäs IF i Behrn Arena Torsdag 30 Januari 2020!

Första perioden andra minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson fördröjande av spel. Power play Djurgården, ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Ramus Rissanen tripping. Power play Djurgården, ingen utdelning. 17 minuten mål Djurgården, Dick Axelsson 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Djurgården
Skottstatistik första perioden Djurgårdens IF 12 – Örebro HK 9

Andra perioden fem spelade minuter utvisning Djurgården, två minuter Jesper Pettersson hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg felaktig tekning. Power play Djurgården, ingen utdelning.

Andra slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Djurgårdens IF 10 – Örebro HK 7

Tredje perioden tredje minuten mål Djurgården, Henrik Eriksson 2-0. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Aaron Irving slashing. Åttonde minuten dubbelutvisning, två minuter Patrik Berglund Djurgården roughing samt två minuter Christopher Mastomäki Örebro roughing. Fortsatt spel i numerärt överläge fem mot fyra för Djurgården, ingen utdelning. 14 minuten mål Örebro, Jonathan Andersson reducerade till 1-2. 19 minuten målvakt ut Örebro. 19 minuten time out Örebro. 19 minuten mål Djurgården, Henrik Eriksson 3-1 i tom målbur. 20 minuten utvisning Djurgården, två minuter Niklas Svedberg roughing. 20 minuten mål Djurgården, 4-1 Sebastian Strandberg i tom målbur.

Tredje perioden slutade 3-1