Örebro HK föll på målsnöret

By on 2 oktober, 2021

Dags för hemmapremiär med fullt hus och ett grymt bra tryck, tyvärr saknades Juuso Puustinen då han inte kom till spel i hemmamötet med Malmö. Publiken lyfte hemmalaget inledningsvis och man kunde se att stödet från läktarna gav energi till spelarna, en energi som sakta men säkert avtog desto längre matchen led.

Det var Örebro som startade hetast och låg på inledningsvis, gästerna bjöd på ett slarvigt spel där hemmalaget lätt kunde ta pucken och attackera. Däremot var det ÖHK som drog på sig en utvisning i den femte minuten, något som gjorde att MIF kunde ta ledningen i den sjätte minuten. Örebro höjde tempot och bjöd på ett intensivt spel, däremot var det inte direkt något som gjorde att det uppstod några farligheter. Istället kunde gästerna komma tillbaka i de stunder som Örebros tempo gick ner och kunde hålla ledningen perioden ut.

Andra perioden blev ingen munter tillställning för Örebro som visade upp ett sett över hela mittendelen ett ganska mediokert spel, istället kunde Malmö efter tjugo spelade minuter inkassera en ledning med 4-1.

I den tredje perioden såg det ut som om Malmö kom ut för att försvara sin tremålsledning, nog såg det ut på det viset då de mer eller mindre lät Örebro spela och egentligen bara satsa på kontringar. Ser man till skottstatistiken i den sista perioden där gästerna bara fick till tre skott på mål så kunde man tro det. Örebro kunde få hål på Malmökeepern i den 13 minuten och fortsatte en forcering för att kunna komma ikapp. Med tre minuter kvar började hemmalaget med ”ta ut målvaktentaktiken”, något som nästan ledde till en kvittering. I den 18 minuten reducerade Örebro resultatet till endast ledning med ett mål för gästerna, men längre än så kom man inte.

Sett till hela matchen började Örebro intensivt i ett riktigt högt tempo, dock utan att egentligen få till organiserat spel. Berhn Arena var fullsatt och det kom en sprakande energi från läktarna, något som gjorde att även tillställningen på isen kom att likna hela inramningen. Nu var det så att Malmö gjorde första målet och fortsatte att spela utifrån hur Örebro agerade, en taktik som gjorde att det var bortalaget som fick med sig tre poäng hem.

Örebro Hockey har nu spelat fem matcher i Svenska Hockeyligan och fått med sig fyra poäng av 15 möjliga, visst är det tidigt på säsongen och det är mycket kvar men det är redan nu dags att sätta tonen i laget och på isen. Det här är inte godkänt, mycket surr och energi på isen men kommer inte pucken in i slottet där det självklart ska finnas trafik framför motståndarnas målvakt så blir det egentligen ingenting. Att spela runt målbur, utmed kanter utan att få till något när man möter motståndare med kompakt försvar gör inte att man vinner några matcher.

I nästa match måste Örebro göra det enkelt för sig själva, få till ett eget organiserat spel och inte låte motståndarna styra spelet även när de kryper ihop och bildar en kompakt mur framför eget mål. Att lösa upp ett bra försvar är en viktig egenskap att ha med sig, men det blir svårt när motståndarna visar en offervilja utöver det vanliga och inte har någon rädsla i kroppen när det bara slänger sig för att blockera skott.

I den sjätte matchen möter Örebro HK Brynäs IF i Behrn Arena och då hoppas jag att hemmalaget spelmässigt kan mäta sig med energin från läktarplats, den matchen spelas Torsdag 7 Oktober 2021.

Första perioden utvisning Örebro, Miika Salomäki två minuter tripping. Powerplay Malmö, 05.31 mål 1-0 till gästerna.

Första perioden slutade 1-0 till Malmö Redhawks
Skottstatistik första perioden Örebro HK 5 – Malmö Redhawks 6

Andra perioden andra perioden mål Malmö, Pathrik Westerholm 2-0. Tredje minuten reducering Örebro, Christopher Mastomäki 1-2. Åttonde minuten utvisning Malmö, Adam Ollas Mattsson två minuter Tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning Örebro, Rasmus Rissanen två minuter knätackling. Powerplay Malmö, 13 minuten mål Ponthus Westerholm 3-1. 13 minuten mål Malmö, Lars Bryggman 4-1. 20 minuten utvisning Malmö, Ponthus Westerholm två minuter Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning innan periodvila.

Andra perioden slutade 3-1 till Malmö Redhawks
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 8 – Malmö Redhawks 7

Tredje perioden Örebro inleder i powerplay i 1.20 minuter, ingen utdelning. 13 minuten mål Örebro, reducering Gustav Backström 2-4. 17 minuten Örebro tar ut målvakt. 18 minuten mål Örebro, Rodrigo Abols reducering till 3-4. Målvakt för Örebro in på plan i samband med målet. Örebro tar ut målvakt med 2.07 minuter kvar av matchen, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro