Örebro HK föll snöpligt borta mot Skellefteå AIK

By on 9 oktober, 2021

Örebro åkte till Skellefteå för bortamatch i den sjätte omgången, ett Örebro som stärkt av vinsten hemma senast mot Brynäs var inne i en början av en positiv trend. En början som tog stopp snabbat och  snöpligt.

Den inledande perioden var en aning trevande och tempot var inte det högsta där lagen följde varandra åt, i den femte minuten kunde Skellefteå ta ledningen tack vare en felplacerad Jonas Arntzen (Örebros målvakt för kvällen) som släppte stolpen och där satt pucken, i den 18 minuten kunde Örebro kvittera genom en styrning av Emil Larsson, delikatess.

Andra perioden startade på samma sätt som den första slutade, jämnt och tajt. Men desto längre tiden gick tog Örebro över matchen och mer eller mindre dominerade spelet, där i slutet av mittenperioden tog Skellefteå ledningen. En chans som kom ur ingenting egentligen, snöpligt.

Örebro kom ut i den tredje perioden och dominerade stenhårt i inledningen, fram till den femte minuten då Örebro drog på sig en utvisning och efter den kom aldrig gästerna riktigt tillbaka till det fina spel som tidigare hade visats upp.

Sett över 60 minuter var Örebro det klart bättre laget, man visade upp ett riktigt fint spel och stundtals dominerades spelet utan att få till skärpan som man måste ha för att göra mål. Hade det inte varit för Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall som var The Man Of The Match som visade upp många grymt högklassiga räddningar, hade Örebro vunnit. Men som sagt var så var att utan att visa skärpa i avsluten från Örebro, samt att man gjorde Lindvall bra kan man inte vinna matcher. Varför man hade valt Jonas Arntzen i mål inför kvällen drabbning är också en bra fråga, för innan man har plockat de poäng man behöver, innan man har satt sitt spel ställer man alltid de bästa spelarna på isen för att få till det hela och Jonas Arntzen tillhör inte kategorin ”bäst spelare” för tillfället. Positivt var trots förlusten spelet från utespelarna och den frenesi som visades upp, skärpa på det hela så kommer det att lossna

Tack vare förlusten åkte man ner ett snäpp och Örebro huserar på en elfte plats, i nästa omgång av Svenska Hockeyligan Tisdag 12 Oktober 2021 tar Örebro emot Linköping HC i Behrn Arena i den åttonde omgången. Förhoppningsvis blir det en repris på matchen mot Brynäs och en väg uppåt i tabellen.

Första perioden femte minuten mål Skellefteå, 1-0 Adam Mascherin. 18 minuten mål Örebro, 1-1 Emil Larsson. 19 minuten utvisning två minuter Örebro, Kristian Näkyvä Holding. Powerplay Skellefteå, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Skellefteå AIK 5 – Örebro HK 7

Andra perioden startade Skellefteå med powerplay i 33 sekunder, ingen utdelning. Sjätte minuten utvisning två minuter Örebro, Robert Leino Diving och två minuter Skellefteå Linus Lindström Hög Klubba. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning. Åttonde minuten utvisning två minuter Örebro, Robin Kovacs Roughing och två minuter Skellefteå Jayce Hawryluk Roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning. 16 minuten utvisning två minuter Skellefteå, Jonathan Johnsson Tripping, Powerplay Örebro, ingen utdelning. 20 minuten mål Skellefteå, Rickard Hugg 2-1.

Andra perioden slutade 1-0 till Skellefteå
Skottstatistik andra perioden Skellefteå AIK 6 – Örebro HK 13

Tredje perioden femte minuten utvisning två minuter Örebro, Robin Kovacs fördröjande av spel. Powerplay Skellefteå, ingen utdelning. Tionde minuten utvisning 5 + game misconduct Skellefteå, Adam Mascherin Slashing. Powerplay Örebro fem minuter, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 0-0