Örebro HK föll tungt mot Frölunda HC

By on 24 januari, 2023

Under tisdagen åkte Örebro HK till Göteborg för att ta sig an Frölunda HC i den 36 omgången av SHL 2022/2023.

Örebro vann senast hemma mot HV71 och kunde idag vid vinst sno fjärdeplatsen från just Frölunda. Frölunda å andra sidan förlorade senast borta mot HV71 och drogs med en lång skadelista.

Det var Örebro som kom igång bäst och redan i den fjärde minuten kunde bortalaget sätta 0-1 genom Rasmus Rissanen som sköt direkt efter tekning i Frölundas zon. Frölunda hade inte mycket att säga till om men med sitt andra skott på mål i den 15 minuten kunde man kvittera 1-1. Örebro fick efter målet en utvisning och Frölunda kunde komma in i matchen, bortalaget kunde dock döda det numerära underläget. Perioden slutade 1-1.

Även om Frölunda kom ut med bättre i den andra perioden så kunde Örebro fortfarande föra spelet och satte press på Frölunda, hemmalaget var dock inte lika utskåpade som de var i början av den första perioden. I den 27 minuten kunde också Örebro återta sin ledning 1-2 genom Kristian Näkyvä. Örebro fortsatte att spela stabilt även om man ibland slarvade i mittzon och gav Frölunda chansen att ställa om. Dock var Örebro det bättre laget i perioden som slutade 1-0 till Örebro.

I den tredje perioden var det fortfarande Örebro som kom ut bäst, men det var Frölunda som i den 43 minuten kunde kvittera 2-2. Frölunda jobbade på och stärktes av målet, när sedan Örebro fick en utvisning kunde Frölunda i den 51 minuten ta ledningen för första gången i matchen 3-2. Örebro jagade nu kvittering men Frölundas målvakt Lars Johansson storspelade och hemmalaget kunde vinna matchen med 3-2.

Örebro gjorde på det hela taget en bra match där man i den första perioden helt dominerade spelet. I den andra perioden gick man sedan ner i tempo medans Frölunda höjde sig. Sedan gjorde man en helt okej tredje period då framför allt den sista delen där man jagar kvittering och i flera fall var det Frölundas målvakt som höll laget kvar i ledning. Ett av problemen med dagens match var att Örebro tog utvisningar i fel lägen så att säga och detta gav Frölunda ett momentum som man inte lyckades stå i mot. Nu gäller det att börja spela smartare så att man kan vinna de här matcherna.

Nästa match spelar Örebro HK på torsdag den 26 januari mot IK Oskarshamn hemma i Behrn Arena.