Örebro HK föll tungt mot tabelljumbon

By on 10 mars, 2022

Under torsdagen tog Örebro HK sig an Timrå IK i den 48 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro som inför matchen låg på en sjätte plats i tabellen var i princip tvungna att vinna för att behålla sin plats i tabellen då de var tre lag på samma poäng. Timrå å andra sidan var också tvingade att vinna för att ha en chans att ta sig från sin jumboplats och till säkrare mark.

Den första perioden blev en tempofattig historia där Örebro gav Timrå alldeles för mycket plats och det var bara tack vare Jonas Enrot att bortalaget inte gick till periodpaus med Timrå ledning. Att man dessutom drog på sig två utvisningar bättrade inte på det hela även om man klarade båda två. Perioden slutade 0-0.

Timrå kom ut med en bättre fart till andra perioden och kunde efter 53 sekunder ta ledningen när Örebro försvaret blev för passiva. Efter målet började Örebro vakna till men tempot var fortfarande för lågt så de riktigt vassa chanserna uteblev, och perioden slutade 1-0 till Timrå.

Örebro kom ut med ett betydligt mycket bättre tempo och attityd till den tredje perioden, och i den andra minuten kunde man kvittera genom Libor Sulak 1-1. Örebro höll uppe spelet, men mot mitten av perioden började Timrå åter komma in i matchen och i den 12 minuten kunde Timrå åter ta ledningen. Nu föll spelet ganska ordentligt för Örebro och när man i slutminutrarna jagade kvittering med sex utespelare så kunde Timrå slå spiken i kistan med mål i tom kasse.

Idag spelade Örebro bara bra i den första halvan av den tredje perioden, annars såg spelet krampaktigt och vilset ut. Örebro måste åter börja våga spela hockey för att kunna vinna matcher igen, för nu ser det mer ut som om man är mer rädd för att förlora än vad man vill vinna. Ett koncept som aldrig fungerat i hockeyrinken.

I nästa match möter Örebro HK Djurgårdens IF borta på Hovet.

Matchfakta Timrå IK vs Örebro HK

• 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Holding. Powerplay Timrå, utan resultat.
  • 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Tripping. Powerplay Timrå, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Timrå IK 12 – Örebro HK 6

• 1 minuten mål Timrå, 1-0 Jacob Blomqvist.

Andra perioden slutade 1-0 till Timrå
Skottstatistik andra perioden Timrå IK 16 – Örebro HK 12

• 2 minuten mål Örebro, 1-1 Libor Sulak.
  • 12 minuten mål Timrå, 2-1 Pontus Åberg.
  • 20 minuten mål Timrå, 3-1 Robin Hanzl.

Tredje perioden slutade 2-1 till Timrå