Örebro HK förlorade efter förlängning

By on 23 april, 2021

Under torsdagen hade Örebro HK åkt till Växjö för att ta sig an Växjö Lakers i den första semifinalen i SHL 2020/2021, en match som togs till en lång lång förlängning.

Örebro HK gjorde processen kort med Leksand för att för första gången ta laget till semifinal och till kvällen var Jhonas Enroth åter redo att vakta Örebro målet, Växjö klarade även de av Färjestad på fyra matcher och var i toppform. Lagen delade på poängen i grundserien så detta lutade åt en rysare.

Växjö började den första perioden bäst där Örebro kändes ganska nervösa och i den tredje minuten satte Växjö 1-0. Efter målet så vaknade Örebro till och agerade betydligt mer aggressivt, vilket ledde till ett powerplay för Örebro där Nick Ebert kunde kvittera 1-1. I samband med powerplayet skadades Växjös målvakt som fick bytas ut. Efter kvitteringen spelade Örebro ytterligare bättre men hade problem när Växjö fick längre anfall. I den 20 minuten var det dock åter dags och Örebro kunde ta ledningen genom Robin Kovac efter en fin omställning 2-1 till Örebro vilket också blev resultatet för perioden.

Även den andra perioden började Växjö starkt men Örebro kunde stå emot och åter komma in i matchen. Spelet blev nu ganska jämnt men i samband med ett antal utvisningar kunde Växjö efter att Örebro hade klarat av två powerplay sätta kvitteringen i det tredje powerplayet på kort tid 2-2. En period med ganska många utvisningar där Örebro hade några vassa omställningar men där Växjö kunde gå ut segrande med 1-0.

Den tredje perioden började jämnare än de två första, men i och med en utvisning för Örebro i den fjärde minuten kunde Växjö ta över spelet och Örebro fick börja jobba sig in i matchen igen. Jhonas Enroth spelade dock på topp i målet och höll Örebro kvar i matchen. Det var fortsatt Växjö som hade det bästa spelet men Örebro var inte ofarliga och skapade några vassa chanser genom omställningar. Perioden slutade 0-0 och matchen gick till förlängning.

I den fjärde perioden fick Örebro börja de första 47 sekunderna i nummerärt underläge men man lyckades hålla tätt, men Växjö fortsatte att trumma på och ledde spelet fram till mitten av perioden då Örebro började ta över. Örebro styrde sedan spelet och skapade många chanser varav flera riktigt vassa. Dock fick inte något av lagen in pucken i mål så perioden slutade 0-0.

Örebro tog med sig energin från den fjärde perioden in i den femte och styrde under stora delar av perioden spelet men i den 13 minuten kunde Richard Gynge sätta 3-2 för Växjö och ledning med 1-0 i matcher i semifinalserien.

Min känsla är att Örebro var ganska tagna av stunden, att spela semifinal för första gången i klubbens historia vägde tydligen tungt. Men man kom dock in i matchen under perioder och då skapade man en del farliga chanser, det var framför allt Jhonas Enroths fina spel i målet som höll laget kvar i matchen och till förlängning. I förlängningen tycker jag att Örebro gjorde förlängningsperioderna riktigt bra och det var synd att Örebro inte kunde sätta det avgörande målet. Nu hoppas jag att Örebro kan ladda om till imorgon då semifinal nummer två spelas.

Första perioden tredje minuten mål Växjö, Hardy Häman Aktell satte 1-0. Sjunde minuten utvisning Växjö, två minuter Ilari Melart Roughing, Andrew Calof Cross-checking. Utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Roughing. Powerplay Örebro, mål Nick Ebert kvitterade 1-1. 20 minuten mål Örebro, Robin Kovac satte 2-1 för Örebro.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Växjö Laker 6 – Örebro HK 14

Andra perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg Hög klubba. Powerplay Växjö, inget resultat. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg Interference. Powerplay Växjö, inget resultat. Nionde minuten utvisning Växjö, två minuter Hardy Häman Aktell Interference. Powerplay Örebro, inget resultat. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Rosén Hooking. Powerplay Växjö, inget resultat. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson Fasthållning av klubba. Powerplay Växjö, mål Växjö Jack Drury kvitterar 2-2.

Andra perioden slutade 1-0 till Växjö
Skottstatistik andra perioden Växjö Laker 10 – Örebro HK 6

Tredje perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Interference. Powerplay Växjö, inget resultat. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Slashing. Powerplay Växjö, inget resultat.

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Växjö Laker 15 – Örebro HK 5

Fjärde perioden började Örebro i nummerärt underläge i 47 sekunder. Powerplay Växjö, inget resultat.

Fjärde perioden slutade 0-0
Skottstatistik fjärde perioden Växjö Laker 7 – Örebro HK 7

Femte perioden tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols Tripping. Powerplay Växjö, inget resultat. 13 minuten mål Växjö, Richard Gynge avgör 3-2.

Femte perioden slutade 1-0 till Växjö