Örebro HK förlorade i slutsekunderna

By on 21 september, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey var tillbaka i Behrn Arena i den fjärde omgången av SHL, nu var det Frölunda HC som stod för motståndet. Örebro har gjort det riktigt bra i inledningen av SHL där de har två vinster av tre spelade matcher, förlusten borta mot Djurgården överskuggades av en mindre bra domarinsats.

Första perioden inledde Örebro riktigt bra och i den fjärde minuten kunde Christopher Mastomäki ge hemmalaget ledningen med 1-0, efter det började en kamp över hela banan där bägge lagen båda lagen tog och gav. En utvisning för Örebro respektive två för Frölunda speglade den första perioden bra, som vanns av Örebro med 1-0.

Andra perioden började betydligt jämnare och det märktes att Frölunda hade växlat upp, men mot mitten på perioden hade Örebro en sekvens när de började skapa chanser men Frölunda pressade tillbaks och i den tionde minuten kunde de kvittera genom Rhett Rakhshani och 1-1. Efter målet flyttade Örebro upp sitt spel och det följde en period med ganska jämnt spel där lagen bytte chanser. Det blev en snäll period utan utvisningar och 1-1 känns helt klart rättvist.

Tredje perioden var det Örebro som kom ut hetast på isen och skapade genast några farliga chanser. Örebros spel såg riktigt bra ut men så fick Frölunda en bra sekvens samtidigt som Örebro tappade stora delar av sitt spel och Simon Hjalmarsson satte ledningsmålet 2-1 för Frölunda. Frölunda fortsatte att spela bra och i den åttonde minuten utökade Rhett Rakhshani ledningen till 3-1 för Frölunda. Efter målet fortsatte Örebro att jobba på och i den elfte minuten reducerade Shane Harper till 2-3 för Örebro. Hemmalaget fortsatte att pressa och i den 14 minuten fick Shane Harper göra sitt andra mål för kvällen och kvittera 3-3. I den 19 minuten blev Jordan Boucher utvisad och efter 25 sekunder i powerplay satte Ryan Lasch ledningsmålet 4-3 för Frölunda med bara 34 sekunder kvar. Örebro forcerade i slutsekunderna men Frölunda vann matchen med 4-3.

Sammanfattat Örebro gör till stora delar en bra match men där jag tycker att Frölunda är det spelskickligare laget medans Örebro var det fysiskt starkare. Det var dock i den andra perioden som Örebro tappade den här matchen och jag känner att man måste bli jämnare över hela matchen, jag kan också känna att det var lite onödigt att dra på sig de utvisningar man fick i slutet av matchen när man var så nära att få med sig en poäng från kvällen.

Nu väntar Rögle hemma på torsdag den 26 September, Rögle som vann sin match mot Växjö och för närvarande ligger trea i SHL.

Matchfakta

Första perioden fjärde minuten mål Örebro, Christoper Mastomäki stänkte in 1-0. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Ludvig Rensfeldt hooking, power play Frölunda ingen utdelning. Tionde minuten utvisning Frölunda, två minuter Viktor Ekbom holding, power play Örebro ingen utdelning. 15 minuten utvisning Frölunda, två minuter Mats Rosseli Olsen roughing, power play Örebro ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro 6 – Frölunda 13

Andra perioden Tionde minuten mål Frölunda, Rhett Rakhshani kvitterade 1-1.

Andra perioden slutade 1-0 Frölunda
Skottstatistik andra perioden Örebro 7 – Frölunda 14

Tredje perioden Sjätte minuten mål Frölunda, Simon Hjalmarsson  satte ledningsmålet 2-1. Åttonde minuten mål, Rhett Rakhshani sätter 3-1. Elfte minuten mål Örebro, Shane Harper reducerar till 2-3. 14 minuten mål Örebro, Shane Harper kvitterar 3-3. 16 minuten utvisning Frölunda, Mats Rosseli Olsen två minuter holding. Powerplay Örebro ingen utdelning. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa interference. Spel fyra mot fyra ingen utdelning. Powerplay Frölunda 20 sekunder ingen utdelning. 19 minuten utvisning Örebro, Jordan Boucher två minuter hooking. Powerplay Frölunda mål, Ryan Lasch sätter ledningsmålet 4-3.

Tredje perioden slutade 3-2 till Frölunda