Örebro HK förlorade klart mot Frölunda HC

By on 30 september, 2021

Örebro HK åkte under torsdagen till Göteborg för att ta sig an Frölunda HC i den fjärde omgången av SHL 2021/2022.

Senast vann Örebro borta mot Luleå men hade innan det två uddaförluster så nu gällde det att hålla i och visa att man kunde vinna igen. Frölunda å andra sidan hade vunnit sina två senaste matcher och låg på en femte plats i tabellen.

Frölunda började den första perioden bäst och lyckades efter fem minuter att sätta ledningsmålet i powerplay 1-0. Men Örebro kom tillbaks och vände spelet med flera vassa chanser och i den sjunde minuten bar det frukt då man kunde kvittera genom Emil Larsson 1-1. Örebro fortsatte efter målet att spela bra men perioden slutade 1-1.

Det var ett betydligt vassare Frölunda som kom ut till den andra perioden och i den sjätte minuten kunde man åter ta ledningen 2-1 genom Patrik Carlsson. Efter målet fortsatte Frölunda att skapa chanser och om det inte vore för Enroth i Örebro målet så hade ställningen varit en helt annan, men perioden slutade 1-0 till Frölunda.

Örebro kom ut bättre i den tredje perioden men i den sjunde minuten fick Örebro en utvisning och i powerplay kunde Frölunda sätta 3-1. Frölunda fortsatte att spela bra och även om Örebro skapade en del fina chanser så var det Frölunda som ledde spelet och i den 16 minuten kunde Frölunda sätta 4-1 i powerplay. Örebro fortsatte efter målet att jaga kvittering och i den 19 minuten kunde man reducera till 4-2 genom Miikka Salomäki. Frölunda vann dock matchen med 4-2.

En ganska svag match från Örebros sida om man bortser från första halvlek men det ser ändå hyggligt ut för att vara så pass tidigt på säsongen.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 2 Oktober hemma i Behrn Arena mot Malmö Redhawks.

Första perioden femte minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Fördröjande av spelet. Powerplay Frölunda, mål Michael Spacek 1-0. Sjunde minuten utvisning Frölunda, två minuter Joel Lundqvist Fördröjande av spelet. Powerplay Örebro mål Emil Larsson 1-1. 16 minuten utvisning Frölunda, två minuter Joel Lundqvist Slashing. Powerplay Örebro, inget resultat.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Frölunda HC 3 – Örebro HK 14

Andra perioden  Sjätte minuten mål Frölunda, Patrik Carlsson satte 2-1. Nionde minuten utvisning Frölunda, två minuter Ludwig Persson Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. 20 minuten utvisning Frölunda, två minuter Johan Sundström Cross-checking. Utvisning Örebro, två minuter Emil Larsson Hooking. Spel 4 mot 4, inget resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Frölunda HC
Skottstatistik andra perioden Frölunda HC 11 – Örebro HK 4

Tredje perioden  sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Holding. Powerplay Frölunda, mål Frölunda Ryan Lasch satte 3-1. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Slashing. Powerplay Frölunda, mål Patrik Carlsson satte 4-1. 19 minuten mål Örebro, Miikka Salomäki  reducerade 4-2.

Tredje perioden slutade 2-1 till Frölunda