Örebro HK förlorade mot Leksands IF i en intensiv match

By on 20 februari, 2021
Arkivbild.

Under lördagskvällen tog Örebro HK emot Leksands IF hemma i Behrn Arena för den 42 omgången av SHL 2021.

Örebro som senast vann mot Skellefteå med 3-2 och visade upp ett mycket bra spel, Leksand å andra sidan vann senast mot Skellefteå med 6-3 så båda lagen kändes på gång och det såg ut att bli en spännande match.

Det var Örebro som hade det bästa spelet i den första perioden och även om Leksand kom med en del farligheter så kändes det som om Örebro hade kontroll på spelet och man lyckades också ta ledningen i den nionde minuten genom Robert Leino. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

Örebro började den andra perioden i powerpay som dock inte gav något resultat. Leksand hade betydligt bättre fart i den andra perioden men det var fortfarande Örebro som hade kontroll på matchen. Mot slutet så hettade det till och det blev en del gruff vilket ledde till spel fyra mot tre för Leksand, men Örebro redde ut det hela så period två slutade mållöst 0-0.

Den tredje perioden blev en intensiv historia och där Leksand lyfte sig ytterligare och i sjätte minuten lyckades bortalaget att kvittera till 1-1. Efter målet jobbade Örebro på men Leksand hade momentum från kvitteringsmålet och kunde i den nionde minuten ta ledningen. Örebro satsade nu allt framåt och lyckades skapa flera vassa chanser men fick inte pucken i mål.

En intensiv match där Örebro gjorde ett bra jobb men det räckte inte den här kvällen, jag tycker dock att man kämpade på bra och kan man undvika de onödiga utvisningar som man drog på sig kan detta säkert sluta bra ändå.

Nästa match spelar Örebro HK på Tisdag den 23 Februari hemma i Behrn Arena mot Djurgårdens IF.

Första perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols Hooking. Powerplay Leksand, inget resultat. Nionde minuten mål Örebro, Robert Leino satte 1-0. Elfte minten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Interference. Powerplay Leksand, inget resultat. 20 minuten utvisning Leksand, två minuter Mirco Müller Interference. Powerplay Örebro, inget resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 11-9 Leksands IF

Andra perioden Örebro började med powerpay i 1,18 minuter, inget resultat. 16 minuten utvisning Leksand, två minuter Mirco Müller Roughing. Utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Roughing. Spel 4 mot 4, inget resultat. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson Tripping. Spel 4 mot 3 för Leksand, inget resultat. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols Roughing. Utvisning Leksand, två minuter Martin Karlsson Roughing.

Andra perioden 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 9-12 Leksands IF

Tredje perioden perioden började med spel 4 mot 4, inget resultat. Tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Tripping. Powerplay Leksand, inget resultat. Sjätte minuten mål Leksand, Mattias Göransson kvitterade 1-1. Nionde minuten mål Leksand, Patrik Zackrisson satte 2-1.

Tredje perioden slutade 2-0 till Leksand
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 12-7 Leksands IF

Matchen slutade Örebro HK 1-2 Leksands IF
Skottstatistik matchen Örebro HK 32-28 Leksands IF