Örebro HK förlorade mot Saik

Av på 29 november, 2013

Serieledande Skellefteå AIK kom ikväll på besök i Behrn Arena. Det blev en svår match för Örebro HK som förlorade med 1-4.

Gästerna spelade bra och hade mycket med puck, de var även lyckosamma med sina mål. Två av de fyra målen kom i började av en period. 0-1 målet kom efter 41 sek i den första och 1-4 kom ca 2 min in i den sista perioden. Det blev för mycket för hemmalaget som aldrig kom inte i matchen.

För Örebro var det en tung förlust, laget hade två bra matcher bakom sig. Bl.a vinsten mot Modo uppe i Örnsköldsvik. Nu får laget samla krafter, för imorgon åker man till Karlstad för att möta Färjestad. De förlorade ikväll mot HV71 på straffar med 3-2.

Första perioden
Emil Kåberg visade direkt i matchens inledning var skåpet ska stå. Han satte in en hård smäll på en Saikspelare. Saik vek dock inte ner sig och gjorde 0-1 efter bara 41 sek. Målskytt Pierre-Edouard Bellemare.

Örebro hade svårt att ta sig igenom Saiks försvar. Gästerna visade upp ett snyggt passningsspel samtidigt var Örebro ineffektiva i anfallszon.

Christoffer Norgren drog i slutet av matchen på sig en utvisning och Örebro fick försvara sig i 5 mot 4. Hemmalaget höll på att döda utvisningen men tillslut fick Bud Holloway in en puck. Matchen gick till paus med en 0-2 ledning till Saik.

Andra perioden
Örebro inledde perioden med ett powerplay men fick inte utdelning. Andra perioden var ett lyft för hemmalaget, Örebro hade mer energi och vilja men det var gästerna som gjorde målet. Pierre-Edouard Bellemare satte sitt andra mål för kvällen.

Örebro skulle tillslut få sitt mål när Viktor Ekbom satte 1-3 bakom Markus Svensson i Saikmålet. Det var för övrigt hans första för säsongen. Saik gick till pausvila med en 1-3 ledning.

Tredje perioden
Hemmalaget jagade en reducering i början av tredje perioden. Men ett starkt och effektivt Saik kunde tidigt göra 1-4 genom Adam Pettersson. Matchen var vid det här laget avgjord.

Det blev även en tjurig och grinig period. Emil Kåberg åkte ut för tackling bakifrån och fick 10 min. Mot slutet av matchen skulle även Justin DiBenedetto dra på sig en utvisning efter tjafs med domaren.

Matchen slutade 1-4 till Saik efter att Örebro försökt forcera in en reducering i slutet av matchen.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in