Örebro HK gick tungt borta mot Malmö Redhawks

By on 8 december, 2021
Arkivbild - Foto:Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey tog sig an Malmö Redhawks på bortais under onsdagskvällen i den 26 omgången av Svenska Hockeyligan, Örebro hade ett fint resultat med sig fram till kvällens omgång med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Örebro som låg topp tre sett till de tio senaste matcherna försämrade den statistiken efter nederlag i Malmö, en match där man inte riktigt var med.

Det blev en jämn första period där lagen tog varandra riktigt bra, Örebro drog på sig en utvisning mitt i perioden och klarade av underläget. Men man man släppte en ett mål strax efter att man hade fått fullt manskap på isen, där Malmö kom in i slottet för att kunna ta ledningen.

Örebro kom ut bra i mittperioden och vann den rättvist med 2-1, spelkvalitén dippade en aning men trots det en hyfsad tillställning. Örebros Gustaf Backström kunde göra 2-2 efter en riktigt tilltrasslad situation där det såg ut som om att det var hög klubba innan pucken var inne i mål, efter publikens visselorkan och Malmös vilda protester kollade domarna ordentlig på situationen. Visst var det mycket viftande runt den inflygande pucken, men som tur var så var det ingen spelare bakom klubborna som träffade trissan och målet godkändes. I den tolfte minuten fick Örebros Oliver Eklind en stenhård puck i ansiktet där han var nere för räkning en lång stund och det såg ut som att han inte skulle kunna fortsätta, lika illa som det såg ut så var det lika skönt att se honom igen på isen en stund senare.

Det var gästerna som inledde den tredje perioden bäst då Rodrigo Abols fick ett jätteläge i den första minuten, men pucken smet utanför kassen. Det var samme Abols som drog på sig en utvisning i den fjärde minuten, en utvisning som Malmö kunde utnyttja och göra mål. Efter den inledande delen jobbade Örebro sig tillbaka och det började se riktigt bra ut, tyvärr kom inte den utdelning man önskade sig och det var hemmalaget som sett till spelet var det bättre laget.

Örebro bjöd på en varierande insats i onsdagens match borta mot Malmö, man kom inte upp i den nivå som man hade visat upp i de senaste matcherna. Slarvigt och odisciplinerat där det stundtals såg en aning lojt ut, ska man vinna matcher måste man vara påslagen under hela 60 minuter, i alla fall när men befinner sig på isen. Som alla vet även om man inte spelar hockey så vinner man inga matcher i utvisningsbåset, och i den tredje perioden blev man varse om den devisen då Malmö kunde ta en viktig ledning för att inte släppa den.

Nu får Örebro chansen till revansch för att visa både hur det ska gå till och att man kan komma upp i rätt nivå redan på Lördag 11 December 2021 då man tar emot Linköping HC i Behrn Arena för en kvällsmatch med fullsatt arena, som brukligt.

Matchfakta Malmö Redhawks vs Örebro HK

Första perioden tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Slashing. Powerplay Malmö, ingen utdelning. 14 minuten mål Malmö, Carl-Johan Lerby 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Malmö Redhawks 12 – Örebro HK 7

Andra perioden fjärde minuten mål Örebro, Oliver Eklind 1-1. Femte minuten mål Malmö, Magnus Pääjärvi 2-1. Tionde minuten mål Örebro, Gustav Backström 2-2. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki puck över sarg. Powerplay Malmö, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Malmö Redhawks 9 – Örebro HK 8

Tredje perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols Tripping. Powerplay Malmö, femte minuten mål, Joakim Ryan 3-2. Nionde minuten utvisning Malmö, två minuter Adam Ollas Mattson Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 15 minuten mål Malmö, Carl Persson 4-2. 18 minuten målvakt ut Örebro, en man mer på isen. 19 minuten timeout Örebro, målvakt in i samband med timeouten. 19 minuten målvakt ut Örebro, en man mer på isen. 19 minuten mål i tom bur Malmö, Oliver Lauridsen 5-2.

Tredje perioden slutade 3-0 till Malmö