Örebro HK gjorde jobbet mot Djurgårdens IF

By on 27 november, 2021

Under lördagen åkte Örebro HK till Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF i den 22 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro HK vann senast hemma mot serieledaren Frölunda och ville surfa på den vågen. Djurgården hade vunnit en av sina fem senaste matcher och var i desperat behov av poäng.

Det var Djurgården som började den första perioden bäst och även om de inte lyckades få till några riktiga farligheter, det skulle dock dröja drygt tio minuter innan Örebro fick sitt örsta skott på mål. Örebro jobbade sig sedan in i matchen och hade ett hyggligt driv mot slutet på perioden som var tempofattig och slutade 0-0.

Örebro kom ut betydligt bättre i den andra perioden och kunde pressa Djurgården ordentligt under större delen av perioden. Mot slutet tryckte Örebro på rejält och Rasmus Rissanen kunde i den 20 minuten sätta 0-1 till bortalaget, efter målet blev det rejält stökigt och ett flertal utvisningar. Örebro vann andra perioden med 1-0.

Den tredje perioden började Örebro som man slutade den  andra och pressade Djurgården, men hemmalaget kämpade emot och lyckades också få till några chanser. Men annars var det mest Örebro som gällde i den tredje perioden och i den 16 minuten kunde man utöka ledningen till 0-2 genom Linus Öberg. Nu tog Djurgården ut målvakten i jakten på reducering men i den19 minuten fick Kristian Näkyvä tag på pucken och kunde prickskjuta in 0-3 i tomt mål. Matchen slutade 3-0 till Örebro.

Ingen lysande match från Örebros sida då man speciellt i den första perioden fastnade i Djurgårdens tempo vilket är alldeles för lågt för Örebro, och vist kom man up i tempo men jag tycker det är lite lågt under hela matchen. Viktigt nu att man kommer igång och kan föra matcher man skall föra.

Nästa match spelar Örebro HK på Tisdag den 2 December borta mot Brynäs IF.

Första perioden andra minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Tripping. Powerplay Djurgården, utan resultat. 18 minuter utvisning Djurgården, två minuter Ludvig Hedström Hooking. Powerplay Djurgården, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Djurgårdens IF 10 – Örebro HK 6

Andra perioden åttonde minuten utvisning Djurgården, två minuter Linus Andersson Tripping. Powerplay Örebro, utan resultat. 12 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Boarding. Powerplay Djurgården, utan resultat. 20 minuten mål Örebro, Rasmus Rissanen satte 0-1. 20 minuten utvisning Djurgården, två minuter Mantas Armali Roughing. Utvisning Örebro, två + två minuter Miikka Salomäki Roughing Slashing. Utvisning Djurgården, två minuter Ludvig Hedström Roughing.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Djurgårdens IF 9 – Örebro HK 14

Tredje perioden 16 minuten mål Örebro, Linus Öberg satte 0-2. 19 minuten mål Örebro, Kristian Näkyvä satte 0-3 i tomt mål.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro