Örebro HK har matchboll på lördag i Behrn Arena

By on 23 mars, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Skarpt läge och en vikande trend för ÖrebroHK, i alla fall om man ser till resultaten i kvartsfinalserien mot Timrå. Ikväll var det dag för den fjärde holmgången nu på bortaplan, i den var Örebro med från start där man kontrollerade tillställningen och nu har man matchboll i Behrn Arena.

Det var en första period där Örebro kom ut påslagna på ett helt annat sätt än vad man var inledningsvis i kvartsfinal tre, här var man det bättre laget där man tog greppet genom ett stabilt, tryggt spel där man inte bjöd Timrå på några större ytor. I mitten av perioden tog Örebro ledningen förtjänstfullt, tvåan kom efter en tekning där pucken gick till Marcus Hardegård som stänkte upp pucken riktigt snyggt i vänstra krysset.

Med 1.35 minuter kvar av första perioden åkte man på en utvisning där Timrå snurrade på bra och de kunde även reducera efter att Örebro helt plötsligt bjöd på ren fri yta, Örebros målvakt för kvällen Jonas Arntzen kunde inte göra något åt målet. Målet gav Timrå syre och man tryckte på ordentligt för att få till en kvittering, men Örebro red ut stormen och höll emot för att vinna inledningsperioden.

Örebro hade med sig det fina spelet in i mittperioden, där man även kunde sätta upp på tempo och skärpa. Man gjorde även två mål, bägge i powerplay, något man inte hade gjort tidigare under kvartsfinalserien. Med fem minuter kvar att spel tråcklade Timrå in pucken bakom Jonas Arntzen, ett mål som fick publiken att vakna upp ordentligt för oj vilken energi som det målet gav hemmalaget. Örebro stod under en massiv press under slutet av andra perioden, precis som i första kunde man hålla Timrå stången.

Den tredje perioden blev till ett ställningskrig där Timrå var det jagande laget, där Örebro stack upp i kontringar. Örebro visade upp en riktigt bra defensiv under sista delen, där man hade stor hjälp av en lugn trygg Jonas Arntzen i målet. Närmast att utöka för Örebro var Philip Holm som fick en helt ren kasse där Timrås målvakt var ute och köpte korv, en meter från mål sköt Philip över. Timrå trummade på och tog ut målvakten i den 17 minuten i jakten på att komma närmare, Örebro drog på sig en utvisning i 19 minuten men man kunde freda målet och man kunde vinna matchen.

Sett till helheten så visade Örebro upp en helt annan inställning redan från start, jämfört med den tredje matchen var det som dag och natt där man mer eller mindre kontrollerade matchen från start. För även om Timrå försökte att spela ut Örebro så höll man ihop lagdelarna där man inte släppte fram motståndarna, man mötte upp i mittzon för att styra ut pucken mot kanterna genom ett massivt spel. Det märktes att man ikväll tog matchen på ett helt annat allvar, både psykiskt och fysiskt var man på plats och man var påslagna.

Nu har man matchboll när kvartsfinalserien vänder tillbaka till Örebro med en riktig hockeyfest på lördag 25 mars 2023, nu blir det åka av i Behrn Arena.


Matchfakta Timrå IK – Örebro HK

Första perioden

 • 10.02 Mål Örebro, 0-1 Oliver Eklind.
 • 13.12 Mål Örebro, 0-2 Marcus Hardegård.
 • 18.25 Utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg, Interference.
 • 18.55 Mål Timrå i powerplay, 1-2 Sebastian Hartmann.

Första perioden 2-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Timrå IK 8 – Örebro HK 10

Andra perioden

 • 20.45 Utvisning Timrå, två minuter Emil Pettersson, Slashing.
 • 22.21 Utvisning Timrå, två minuter Magnus Pääjärvi, Roughing.
 • 22.21 Utvisning Örebro, två minuter Filip Berglund, Roughing.
 • 22.33 Mål Örebro i powerplay, 1-3 Linus Öberg.
 • 25.58 Utvisning Örebro, två minuter Leo Carlsson, Hooking.
 • 32.41 Utvisning Timrå, två minuter, Too many players on the ice.
 • 34.09 Mål Örebro i powerplay, 1-4 Philip Holm.
 • 35.00 Mål Timrå, 2-4 Magnus Pääjärvi.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Timrå IK 8 – Örebro HK 6

Tredje perioden

 • 47.26 Straff Timrå, Robin Hanzl missade.
 • 56.36 Timeout Timrå.
 • 56.36 Målvakt ut Timrå.
 • 58.18 Utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki, Interference.

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Timrå IK 15 – Örebro HK 6

Matchen slutade Timrå IK 2 – Örebro HK 4
Skottstatistik matchen Timrå IK 31 – Örebro HK 22

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login