Örebro HK har spelat färdigt för säsongen efter förlust borta mot Luleå

By on 8 april, 2022
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey fick inte direkt någon optimal uppladdning inför kvällens match i Luleå Hockey arena Coop Norrbotten Arena då lagets flyg blev uppskjutet på grund av oväder, enligt utsago landade Örebro i Luleå klockan 17.59. Innan match låg Örebro under med 3-1 i matcher och om man ville förlänga hockeysäsongen var det vinst som gällde ikväll, efter bra genomförd match där Örebro kom ifatt föll man till sist efter att ha dragit på sig en utvisning.

Den första periodens första del bjöd inte på någon riktigt sprakande hockey, det var en ganska seg tillställning med lågt tempo. Nu såg det bra ut för Örebro som var med i allra högsta grad, när man drog på sig sin första utvisning i den åttonde minuten studsade Luleå till för att ligga på ordentligt. När underläget var avklarat behöll hemmalaget det massiva trycket, men Örebro visade upp en bra defensiv och kunde klara av anstormningen. ÖHK gjorde en i mina ögon bra insats där man både klarade av att inte släppa till något i den första perioden, som slutade 0-0. Annars så präglades första 20 av utvisningar, hela sju utvisningar delades ut. Tre för Luleå och fyra för Örebro, den sista utvisningen för Örebro delades ut precis när 20 minuter var spelade, vilket innebar att man fick starta andra perioden med två minuters boxplay.

Mittperioden blev till en svängig tillställning, först ett snurrigt desorienterat lag där det såg att man skulle ha behövt en gps för att hålla koll på kursen. Under den perioden tog Luleå ledningen, Örebro kunde dock kvittera efter att Daniel Audette snappade upp pucken för att bryta in i Luleås zon där Nick Ebert tog över och kunde servera Christopher Mastomäki, så var det 1-1. Efter det kom Örebro in i ett riktigt fint spel där man visade att man ville vara med på riktigt, mitt uppe det flow som gästerna var inne i kom ett helt ologiskt mål från Luleå. Sami Lepistö i hemmalaget snappade upp pucken vid blå, fick till ett snärtigt handledsskott där pucken på vägen fram touchade en klubba och seglade precis över Jhonas Enroths vänstra axel och 2-1 hemmalaget var ett faktum. Efter det var det som att luften gick ur Örebro, resultatet stod sig perioden ut.

Tredje perioden bjöd Luleå in Örebro efter att ha spelat en aning för självsäkert som det såg ut, hela tillställningen var inne i ett vacuum där det kändes som att ingenting hände, tempo vad var det? Där och då tog Rodrigo Abols tag i det hela och kunde kvittera i den 54 minuten, ett viktigt mål. Örebro kunde hålla stången perioden ut, även om Luleå vaknade till liv i slutminutrarna för att pressa på ordentligt utan att kunna avgöra.

I den fjärde perioden bjöd Örebro på sitt bästa spel sett till hur det hade sett ut tidigare, detta trots att man bara fick ett skott på mål. Bägge lagen avlöste varandra med bra stunder och puckinnehav, fint spel från Örebro som vaskade fram ytterligare en förlängningsperiod efter att den fjärde slutade oavgjort.

Örebro visade upp sitt fina spel i den femte perioden som man hade i den fjärde, det såg helt ok ut där man fick fram några bra chanser. Men när Nicholas Halloran i Örebro drog på sig en utvisning i den 90 minuten var det kört, det tog bara 10 sekunder av underläget så hade björnarna i Luleå mer eller mindre huggit tänderna i pucken för att avgöra kvartsfinalen och Örebro får tacka för sig.

19.40 kunde matchen starta, Örebro gjorde det utan Robin Kovacs och Emil Eriksson, en riktigt farlig duo som man gärna hade sett på isen. Daniel Audette var tillbaka i laget, en fräsch spelstil och framförallt en kreatör som kan skapa ett och annat. Det blev en match där det såg ut som om att Luleå hade en säker seger på gång, men hemmalaget som spelade på färre spelare än Örebro tappade en hel del desto längre matchen led. Örebro kunde ta matchen till förlängning efter ett kvitteringsmål i tredje perioden, väl där var man med ordentligt för att få chanser till att förlänga den här matchserien men skärpan fanns inte och Luleå kunde hugga när chansen uppstod i den femte perioden och nu är det bara för Örebro att gå på semester.