Örebro HK höll inte mot urstarkt Växjö

By on 29 april, 2021

Under torsdagen åkte Örebro HK till Växjö för att ta sig an Växjö Lakers i den femte och avgörande semifinalen i SHL 2020/2021.

I tisdags gjorde Örebro en mycket bra insats och tvingade Växjö till en femte och avgörande semifinal där man gjorde 45 bra minuter men sjönk tillbaks efter Växjös 3-1 mål så det blev ganska svettigt på slutet. Växjö å andra sidan hade nu fördelen av hemmaplan samt betydligt större erfarenhet av slutspel än Örebro, så pressen låg helt klart på Växjö att vinna.

Matchen började lite trevande men sedan tog Växjö över matchen och i den femte minuten kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0 genom Richard Gynge. Efter målet fortsatte Växjö att ligga på och det dröjde till den 15 minuten innan Örebro fick första skottet på målet och i den 20 minuten kunde Växjö utöka sin ledning till 2-0 genom Brendan Gaunce. Perioden slutade 2-0 till Växjö.

Växjö fortsatte att leda spelet men de var inte riktigt lika överlägsna som i första perioden och Örebro lyckades komma upp på några bra byten med ett par målchanser. Det kändes som om Örebro spelarna var ganska trötta och det var Växjö som åter tog tag i spelet och låg på men perioden slutade 0-0.

Örebro kom ut betydligt bättre i den tredje perioden och lyckades i den nionde minuten i nummerärt överläge få in pucken  i Växjös mål men det målet blev bortdömt. Örebro fortsatte efter detta att kriga på och skapade flera chanser samtidigt som man höll tätt bakåt och i den 13 minuten kunde man reducera till 1-3 genom Kristian Näkyvä. Med två minuter kvar tog Örebro ut målvakten och då kunde Brendan Gaunce sätta pucken i öppen kasse från egen zon. Matchen slutade 3-1 till Växjö.

Tyvärr var detta ingen bra match från Örebros sida de första 40  minuterna och man såg mycket trötta ut, det var ändå starkt att resa sig i sista perioden och i alla fall göra match av det hela. Man kan dock inte säga annat än att Örebro har gjort en fantastisk insats den här säsongen som tog sig så här långt och  nu ser vi fram mot nästa säsong.

Första perioden femte minuten mål Växjö, Richard Gynge satte 1-0. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Filip Barklund Hög klubba. Powerplay Växjö, inget resultat. 20 minuten mål Växjö, Brendan Gaunce satte 2-0.

Första perioden slutade 2-0 till Växjö
Skottstatistik första perioden Växjö Lakers 15 – Örebro HK 1

Andra perioden femte minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Cross-checking. Powerplay Växjö, inget resultat. 16 minuten utvisning Växjö, två minuter Erik Källgren Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Växjö Lakers 12 – Örebro HK 7

Tredje perioden åttonde minuten utvisning Växjö, två  minuter Brendan Gaunce Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. 13 minuten mål Örebro, Kristian Näkyvä reducerar till 1-2. 20 minuten mål Växjö, Brendan Gaunce satte 3-1.

Tredje perioden slutade 1-1