Örebro HK i ledning i kvartsfinalen mot Timrå

By on 17 mars, 2023

Det är nu det gäller, det är nu det börjar. Örebro HK i kvartsfinal, i match ett i bäst av sju ställdes man mot Timrå IK. En match som började ganska snällt men det eskalerade över tid där det till sist small ganska ordentligt, Örebro tog hem den dusten och leder matchserien med 1-0.

Örebro HK kom ut på ett högintensivt sätt där man helt enkelt tryckte ner Timrå, man hittade varandra riktigt bra och defensiven var tajt. Timrå var helt enkelt inte med när hemmalaget kom upp högt i banan, när signalen för första perioden ljöd var det 2-0 till Örebro signerade Oliver Eklind.

I mittenperiodens början kom Örebro ut på sedvanligt manér när man har en ledning, tämligen avslaget inte på samma nivå där man ändå har levererat som bäst. Under de fyra fem första minutrarna så var det omvänt spel jämfört med första perioden, nu var det Timrå som var det påslagna laget, något som ledde till att gästerna reducerade i den andra minuten.

Det tog några minuter för Örebro att förstå vikten av att spela som man ska hela vägen, för annars blir det inte något speciellt långt slutspel. Efter ca fem spelade minuter tog man tag i taktpinnen igen och började spela som i första perioden, i den sjunde minuten kom 3-1 målet. Nu var även Timrås spel uppe på en helt annan nivå och det var tajt, grinigt med ett böljande spel fram och tillbaka men inga mer mål. Noterbart var att efter en ganska snäll första period när det kom till utvisningar, så kom det hela fem under mittperioden, slutspelskänslan började komma.

I tredje perioden var det egentligen bara slutspelshockey som gällde, spelarna låg nära varandra  där man inte bjöd på något över huvudtaget. Utvisningarna duggade tätt med tio utvisningsminuter, ett spel som Örebro klarade av riktigt bra. Hemmalaget stod upp bra och visade redan från första minuten av sista perioden att man var med i matchen, där Linus Öberg i Örebro var inte någon populär spelare i Timråögon. När slutsignalen ljöd hade Örebro utökat till 4-1 i tom målbur, nu är det 1-0 i matchserien där man ska vara först till fyra vinster av sju.

Kan Örebro starta nästa match borta mot Timrå och hålla motståndarna på distans, möta dem högt upp i banan då är det vinst igen. Man måste även försöka att inte dra på sig onödiga utvisningar, nu gjorde Timrå inte något mål i numerärt överläge men det håller inte hur länge som helst.

Den andra matchen i kvartsfinalen spelar man borta mot Timrå, det gör man på söndag kl. 15.00 i NHC Arena.

Matchfakta Örebro HK – Timrå IK

• 05.01 Mål Örebro, 1-0 Oliver Eklind.
  • 07.15 Mål Örebro, 2-0 Oliver Eklind.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 13 – Timrå IK 3

• 21.04 Mål Timrå, 2-1 Joonas Lyytinen.
  • 26.42 Mål Örebro, 3-1 Rasmus Rissanen.
  • 28.42 Utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg, Unsportsmanlike Conduct.
  • 28.42 Utvisning Timrå, två + två minuter Robin Alvarez, Unsportsmanlike Conduct + Crosschecking.
  • 37.06 Utvisning Timrå, två minuter Olli Palola, Interference.
  • 38.20 Utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg, Interference.

Andra perioden slutade 1-1