Örebro HK klara för SM-semifinal

By on 15 april, 2021
Arkivbild.

Örebro HK tog under torsdagen emot Leksands IF hemma i Behrn Arena för den fjärde kvartsfinalen i SHL 2020/2021.

Örebro ledde semifinalserien med 3-0 inför matchen och hade utstrålat trygghet och stabilitet de tidigare matcherna så nu kunde man avgöra. Leksand var tvingade att vinna för att få en fortsättning på säsongen.

Leksand startade den första perioden i fullfart och skapade några chanser utan att det blev riktigt farligt och känslan var att Örebro hade koll på spelet. Spelet präglades av en hel del kamp men och även om Leksand hade en hel del av spel så var Örebro säkra i försvaret och perioden slutade 0-0.

Örebro fick börja den första perioden med nästan två minuter powerplay vilket man skötte bra men Leksand spelade ett bra boxplay och det blev inte något mål. Efter powerplayet fortsatte Örebro att leda spelet men Leksand jobbade sig in i matchen igen och spelet blev ganska jämnt, där Leksand var laget som var något offensivare men där Örebro spelade ett bra försvarsspel och lämnade inte särskilt mycket för Leksand att gå på. Perioden slutade 0-0.

Den tredje perioden fick Leksand börja i numerärt överläge men fick efter åtta sekunder en utvisning så det blev spelfyra mot fyra vilket dock inte gav något. Spelet böljade sedan fram och åter men i den åttonde minuten kunde Nils Åman ge Leksand ledningen med 1-0. Spelet efter målet var åter jämnt men Örebro jobbade till sig ett bättre spel i Leksands zon och i den 14 minuten kunde Gustav Backström kvittera på en kontring och 1-1 i matchen. Båda lagen satsade sedan fullt framåt för att kunna avgöra men trots att både Örebro och Leksand hade riktigt bra chanser så slutade perioden 1-1 och matchen gick till förlängning.

Örebro tog kommandot i förlängningen och kunde vinna genom ett mål av Emil Larsson i den andra minuten. Matchen slutade 2-1 till Örebro.

Leksand gjorde en betydligt bättre match idag mot vad de gjort de tre tidigare matcherna, men jag tycker att Örebros spel var stabilt och man lyckades växla upp till förlängningen vilket gjorde att man vann den här kvartsfinalserien och nu vara redo för semifinal mot Växjö.

Första perioden åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Holding. Powerplay Leksand, inget resultat. 20 minuten utvisning Leksand, två minuter Mattias Ritola Cross-checking. Powerplay Örebro, tre sekunder utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Örebro HK 10 – Leksands IF 8

Andra perioden Örebro började med nästan två minuter powerplay, inget resultat. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Slashing. Powerplay Leksand, inget resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 9 – Leksands IF 15

Tredje perioden första minuten utvisning Leksand, två minuter Matt Caito Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. Åttonde minuten mål Leksand, Nils Åman satte 1-0. 14 minuten mål Örebro, Gustav Backström kvitterar till 1-1.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 11 – Leksands IF 8

Förlängning andra minuten mål Örebro, Emil Larsson avgör matchen 2-1 till Örebro.

Förlängningen slutade 1-0 till Örebro