Örebro HK klarade vinsten med nöd och näppe

By on 29 september, 2022
Arkivbild

Under torsdagen åkte Örebro HK från Gävle till Leksand för att ta sig an Leksands IF i den femte omgången av SHL 2022/2023.

Örebro förlorade senast borta mot Brynäs där man kollapsade i den andra perioden, så nu gällde det att komma upp på hästen igen. Leksand å andra sidan vann efter förlängning borta mot HV71.

Leksand började den första perioden med ett stort puckinnehav men hade svårt att få till avsluten, Örebro å andra sidan försvarade sig bra och kom i farliga kontringar. I den 15 minuten kunde Rasmus Rissanen dra sin spelare på offensiv blå och kunde prickskjuta in 0-1 och ledning för Örebro. Örebro såg betydligt mycket piggare ut idag än senast mot Brynäs och i den 20 minuten kunde Oliver Eklind utöka ledningen till 0-2. Perioden slutade 2-0 till Örebro.

Örebro började den andra perioden bäst med bra tryck och kunde efter knappt tre minuter i powerplay sätta 0-3 genom Kristian Näkyvä. Bortalaget fortsatte att pressa på och i den 35 minuten kunde Örebro i ännu ett powerplay sätta 0-4 genom Emil Larsson. Efter målet blev det fart på Leksand och i den 37 minuten kunde hemmalaget reducera 1-4. Efter detta var det fem minuter av Leksands press som Örebro dock lyckades freda sig mot. Andra perioden slutade 2-1 till Örebro.

I den tredje perioden jagade Leksand reducering och Örebro hamnade på hälarna, i 44 minuten kunde också hemmalaget reducera 2-4. Leksand krigade på och kunde i den 51 minuten åter reducera 3-4. Nu började det bli svettigt men Örebro fick ordning på sitt försvarsspel och kunde rida ut anstormningen och vinna matchen med 3-4. Fjärde perioden slutade 2-0 till Leksand.

Detta var en svängig kväll för Örebro där man styr spelet fram till fem minuter kvar av andra perioden  och där efter i princip tappar allt. Det positiva var att se lagets effektivitet fram till kollapsen samt att powerplayet ser bra mycket bättre ut än förra säsongen.

Nästa match spelar Örebro HK på lördag den 1 oktober hemma i Behrn Arena mot Skellefteå AIK.

Matchfakta Leksands IF vs Örebro HK

• 08.30 utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Roughing.
  • 08.30 utvisning Leksand, två minuter Justin Glenn Kloos Roughing. Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 15.08 mål Örebro, Rasmus Rissanen satte 0-1.
  • 19.33 mål Örebro, Oliver Eklind utökade ledningen 0-2.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro.
Skottstatistik första perioden Leksands IF 8 vs Örebro HK 12

• 22.45 utvisning Leksand, två minuter Mikael Ruohomaa Interference. Powerplay Örebro, mål Kristian Näkyvä 0-3.
  • 24.53 utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Crosschecking. Powerplay Leksand, utan resultat.
  • 29.47 utvisning Örebro, två minuter Philip Holm Slashing. Powerplay Leksand, utan resultat.
  • 33.23 utvisning Leksand, två minuter Martin Karlsson Holding. Powerplay Örebro, mål Emil Larsson 0-4.
  • 36.20 mål Leksand, Justin Glenn Kloos reducerade 1-4.
  • 38.24 utvisning Örebro, två minuter Philip Holm Crosschecking. Powerplay Leksand, utan resultat.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro.
Skottstatistik andra perioden Leksands IF 13 vs Örebro HK 13

• 43.51 mål Leksand, Matt Caito reducerade 2-4.
  • 47.13 utvisning Leksand, två minuter Lian Bichsel Crosschecking. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 50.27 mål Leksand, Anton Lindholm reducerade 3-4.
  • 54.35 utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Boarding. Powerplay Leksand, utan resultat.

Tredje perioden slutade 2-0 till Leksand.