Örebro HK kom inte upp i nivå i den tredje kvartsfinalmatchen mot Luleå

By on 4 april, 2022
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey utjämnade kvartsfinalserien till 1-1 hemma mot Luleå i lördags, bataljen fortsatte ikväll med den tredje omgången av kvartsfinalspelet nu i Luleå i Coop Norrbotten Arena. Matchen i lördags visade Örebro upp ett bra mycket bättre spel jämfört hur det såg ut i den första matchen, i kvällens match kom Örebro inte upp till den nivå där man måste vara för att vinna såna här matcher.

Tio minuter, det var så länge som Luleå var helt klart dominanta där Örebro mer eller mindre fick jaga. Ca tio minuter tog det för gästerna att komma igång, i en match där det var tajt och tjurigt lagen emellan, precis som det ska vara i ett slutspel. Men Örebro kom in i det bra och kunde även ta sig fram i banan genom vassa kontringar som skapade en del svårigheter för Luleås målvakt Joel Lassinantti, enda målet som kom i den första delen tillskrevs Örebro, som kunde göra det med en man mindre på banan.

Det tajta böljande spelet fortsatte i den andra perioden, men med den skillnaden att det var betydligt mindre tjurigt fysiskt spel, även om det small ordentligt då och då. Det var ett hungrigare Örebro från start som låg på och mötte Luleå högre upp i banan, det gjorde att man kunde trycka tillbaka hemmalaget en aning men fick inte till någon riktig vass chans. Luleå kunde kvittera Örebros ledning där Jhonas Enroth fick kapitulera, målet kom i en rörig situation där pucken träffade en skridsko för att gå in i Örebros mål. I den 33 minuten fick Luleå straff men Linus Omark missade den, efter missen tog Linus ett varv runt kassen. Under den rundturen kallade han Örebros målvakt Jhonas Enroth för tönt, samt talade om för honom att han skulle göra mål på honom. Mittenperioden slutade med oavgjort på resultattavlan.

Den avslutande perioden blev fortsatt till en kamp mellan Örebro och Luleå, även om det var hemmalaget som var det mer puckförande laget så stod gästerna upp riktigt bra. Luleå kunde ta ledningen genom en styrning som ställde Jhonas Enroth ordentligt som inte hade en chans att ta den, i slutet av sista plockade Örebro ut målvakten för spel sex mot fem. En spelform för att ge sig själva chansen att komma tillbaka, nu lyckades man inte göra det då Luleå kunde avgöra genom att slå in pucken i tom målbur.

Innan match var det en spänt förväntan om Örebro hade med sig det fina spelet från hemmamatchen upp till Luleå, inte riktigt då det var hemmalaget som sett till hela matchen hade en högre intensitet, ett bättre pucktempo än gästerna. Nu har Örebro Jhonas ”Väggen” Enroth som en stark sista utpost, i kvällens match visade man även upp en bra defensiv som både styrde bort och stod upp bra, trots kunde man inte riktigt hänga med när hemmalaget drog upp tempot. Den stora skillnaden var också Örebros slarviga spel, pucktapp och alldeles för snålt slagna passningar som snabbt plockades upp av Luleå.

Nej, ikväll var Örebro numret för litet jämfört med Luleå, nu vänder serien tillbaka till Örebro och spel i Behrn Arena och ska man upprepa det man gjorde i den förra hemmamatchen kan man inte kladda med pucken som man gjorde i kvällens tillställning.

Matchens lirare för Örebro var Jhonas ”Väggen” Enroth, ska någon annan utses ja då krävs det betydligt bättre spel från spelarna som är med för att se till att man gör mål och vinner matcher.

Den fjärde matchen i kvartsfinalsserien spelas i Behrn Arena Örebro onsdag 6 april 2022, i hemmaborgen är Örebro HK svårslagna, nu gäller det att man visar det också.