Örebro HK närmare vinst men räckte inte ända fram

By on 6 januari, 2022

Örebro HK inledde Svenska Hockeyligan 2022 med att möta Färjestad BK i Behrn Arena, efter mycket coronastrul ställdes man mot Karlstadslaget efter att Timrå hade åkt på viruset. Örebro hade inte direkt rosta marknaden sett till de senaste åtta matcherna där man hade förlorat fem, man kom till spel med två riktigt bleka insatser med förlust i bagaget.

Inför matchen hade tränare Niklas Eriksson valt att vaska om ordentligt i samtliga femmor, ett drag som höjde laget men man räckte inte riktigt ända fram.

Örebro HK inledde matchen i ett bra tempo där man var framme i anfallszon och snurrade runt bra, men i Färjestads kasse hittade man tidigare ÖHKs målvakt Dominic Furch som inte ville släppa in något mål. För så var det för hemmalaget som faktiskt var vassare och fick till både chanser och farliga skott, men Dominik var omutbar och satte stopp. Istället var det Färjestad som när chanserna dök upp var klockrena, när de första 20 var färdigspelade hade gästerna en tvåmålsledning.

Den andra perioden var den första lik där Örebro fortsatte att köra på, utan egentligen komma till riktigt avslut. Under periodens första sex minutrarna fick Örebro med sig två utvisningar där man kunde spela powerplay, utan att skapa något som slog hål på Dominik i FBKs mål, riktigt uddlöst. Visserligen kunde man reducera hemmalaget vad hjälpte det, gästerna kom tillbaka och fick med sig en tvåmålsledning in i den avslutande delen.

Tredje perioden gick till Örebro spelmässigt, i den åttonde minuten fick man till ett powerplay där Robin Kovacs kunde krympa Färjestads ledning. Därefter låg man på bra och fortsatte trampa på, i slutet av matchen när man kom närmare och närmare drog Oliver Eklind i Örebro på sig en skitutvisning och med den så kunde man inte kvittera.

Sett till hela matchen kom Örebro ut bra mycket bättre energiskt med friskt spel, men defensivt så var det slarvigt där man inte såg helt synkade ut. Skillnaden var som störst mellan lagen när man jämförde utförande i farliga lägen där Färjestad var hetare, Örebro en aning mer ofokuserade och det håller inte om man vill vinna matcher. Färjestad drog på sig fem utvisningar och där ska man inte vinna några matcher, under det första powerplayet för Örebro lyckades man även släppa in ett mål, man kan undra varför och hur?

Men som sagt var så blev omkastningen i kedjorna till det bättre, det blev att mer temporikt spel. Spelet böljade fram och tillbaka, där det såg ut som om att man ville något jämfört med den håglösa inställning laget hade visat upp i de två senaste matcherna innan den här. Det ska tilläggas att den tidigare Örebromålvakten Dominik Furch nu i gästande Färjestad stod för en riktig bra insats, vinsten för gästerna kan mer eller mindre tillskrivas honom.

Örebro ligger fortsatt på play in och har fyra poäng upp till säker slutspelsplats, men som det ser ut nu så har man lång väg att vandra, väldigt lååååååång väg. Om inget händer så reser Örebro till Göteborg på Lördag 8 Januari 2022 för match mot Frölunda HC, ett Frölunda som kommer till spel i den matchen med två vinster i ryggen.

Matchfakta Örebro HK vs Färjestad BK

Första perioden åttonde minuten utvisning Färjestad, två minuter Joakim Nygård Hooking. Powerplay Örebro, nionde minuten mål Färjestad, Gustav Rydahl 0-1. Fortsatt powerplay Örebro, ingen utdelning. 17 minuten mål Färjestad, Mikael Wikstrand 0-2.

Första perioden slutade 2-0 till Färjestad
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9 – Färjestad BK 6

Andra perioden andra minuten utvisning Färjestad, två minuter Alberg Johansson Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning. Fjärde minuten utvisning Färjestad, två minuter Mikael Wikstrand Tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning. Sjunde minuten mål Örebro, Oliver Eklind 1-2. 16 minuten mål Färjestad, Per Åslund 1-3.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 14 – Färjestad BK 6

Tredje perioden åttonde minuten utvisning Färjestad, två minuter Gustav Rydahl Holding. Powerplay Örebro, tionde minuten mål Örebro, Robin Kovacs 2-3. 13 minuten utvisning Färjestad, två minuter Adam Ginning Tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Felaktig utrustning. Spel fyra mot fyra i 32 sekunder, ingen utdelning. Powerplay Färjestad i 1.28 minuter, ingen utdelning. 19 minuten målvakt ut Örebro. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Slashing + två minuter Oliver Eklind Olämpligt uppförande. Powerplay Färjestad, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro